Începe „plombarea de Paşte” pe DN 73

0
794

În 26 martie şi 6 aprilie se vor face reparaţii provizorii. După 16 aprilie va începe şi modernizarea drumului.

Asocierea de firme care se ocupă de modernizarea DN73, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, care asigură dirigenţia de şantier, au stabilit graficul de lucrări ce urmează a se realiza în cursul anului 2018 la această arteră.

Astfel, potrivit conducerii DRDP Braşov, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, respectiv între 26 martie şi 6 aprilie 2018, constructorul va realiza lucrări de reparaţii provizorii, dacă vor fi condiţii atmosferice corespunzătoare. „Acest lucru este absolut necesar pentru a asigura viabilitatea drumului mai ales având în vedere afluxul mare de turişti în zona Bran – Moieciu. Lucrările vor consta în plombarea gropilor formate mai ales pe sectorul cuprins între Râşnov şi Bran (sectorul cu dale de beton)”, a anunţat directorul DRDP Braşov, Adriana Nicula.

Aceasta precizat că tot din cauza importanţei turistice a zonei s-a hotărât ca lucrările de modernizare permanente (care presupun restricţionarea parţială a traficului prin instalarea de semafoare) să se reia în 16 aprilie 2018. „Termenul iniţial propus de constructor, respectiv 15 martie 2018, a fost devansat în primul rând din cauza condiţiilor meteo, dar şi pentru a nu afecta activitatea turistică. Constructorul va relua lucrările de modernizare în zona comunei Cristian, acolo unde le-a întrerupt o dată cu venirea sezonului rece”, a continuat şeful DRDP Braşov.

Reprezentanţii direcţiei au mai anunţat că, după începerea proiectului, primăriile Moieciu de Jos şi Bran au anunţat că intenţionează să execute lucrări edilitare (reţele de apă, gaz sau canalizare) motiv pentru care modernizarea sectoarelor din DN 73 care trece prin aceste localităţi va fi amânată.
DN 73 (care face legătura între localităţile Braşov – Râşnov – Bran – Fundata – Câmpulung – Piteşti), are o lungime totală de 103,25, din care aproximativ 40 km în judeţul Braşov face obiectul unui program de modernizare printr-un contract desfăşurat de CNAIR prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Valoarea totala a contractului este de peste 275 de milioane de lei (din care FEDR asigură 85%). În acest scop sectoarele de drum din judeţul Braşov au fost predate încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a 4 firme (Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development SRL – Tractebel Engineering SA).

http://www.bzb.ro/stire/incepe-plombarea-de-paste-pe-dn-73-a123126

Lasă un răspuns