La Promenada Rasnov: Seara de muzica,carte si vin

0
882

SEARA DE MUZICA, CARTE SI VIN “la Promenada”

  1. Regal de istorie – Despre eroii şi eroinele istoriei poporului român

Istoricii Vasile Lupasc și Cristian Mosneanu vor prezenta șapte cărți de istorie:
– Petru Dimitrie Cercel, gentilomul valah care a fermecat Europa – autor Cristian Mosneanu
– Marea carte cu eroi – autor Vasile Lupașc Sfinteș
– Trilogia Răstignit între cruci – autor Vasile Lupașc Sfinteș
– Doamne și domnițe, jupânițe și amante ale domnitorilor români – autor Cornel Bîrsan
– Istorie furată – Întemeierea Țării Românești: Radu Negru Vodă, între legendă, mit și adevăr – autori Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Adrian Anghel

2. Literatura contemporană românească, de la thriller la fantasy, cu accente romance

Participă autoarea Monica Ramirez
Prezentarea volumelor:
– Seria Alina Marinescu – Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis, Recviem pentru un asasin – thriller/romance
– Traficantul de umbre – thriller/romance
– Seducția apei – historical/romance
– Kit Black – historical/romance
– Viață dublă la Veneția – thriller/fantasy/romance
– Fantoma de pe lac – thriller/fantasy/romance
– Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o ideee într-un roman de succes – non fiction

PORTRET AUTORI
MONICA RAMIREZ

Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din Seria Alina Marinescu, care a apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss și Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.
Au mai apărut în România: Seria Alina Marinescu – 6 volume, în ordinea care urmează: Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis, Recviem pentru un asasin, recent publicată la editura Librex Publishing într-o nouă ediție ce beneficiază de condiții grafice de excepție, Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană pentru a transforma o idee într-un roman de succes, Traficantul de Umbre, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac.
În prezent, autoarea are în lucru Cealaltă jumătate de vis, un thriller/romance/fantasy, precum și primul volum al unei noi serii de spionaj/romance, intitulat Gemini.

CRISTIAN MOȘNEANU

De origine din țara lui foaie verde și din neamul lui Făt-frumos, fiu de țăran cu înaintași eroi, iubitor de tot ce este frumos, chiar și a lucrurilor imperfecte, căci acestea își păstrează mai mult strălucirea, rămânând așa doar atunci când sunt desăvârșite.
Autor al lucrărilor :
Gânduri şi Rânduri – Editura Explorator, Istorie furată – Întemeierea Țării Românești: Radu Negru Vodă, între legendă, mit și adevăr (coautor), Editura Librex, Lăsând totul ȋn vânt, Editura Librex, Petru Dimitrie Cercel – Gentilomul valah care a fermecat Europa, Editura Librex, Gesta Valahorum – Sau faptele valahilor munteni până la asasinarea lui Mihai Vodă Viteazul (coautor), Editura Librex.
Activitate publicistică:
Membru titular al revistelor online scrieliber.ro, vinicius.ro, istorieveche.ro, pentru care a publicat peste 800 de articole cu tematică precum istorie, filozofie, religie, poezie, proză scurtă.
Cofondator al revistei Orizonturile Bucuriei, 2016
Vicepresidinte și atributii pe probleme de tineret al Asociației ASCIOR, 2016
Autor de recenzii şi prefaţă a lucrărilor :
Istorie furată – Cronica românească de istorie veche, autor Cornel Bîrsan, Editura Librex, Doamne, domnițe, jupânițe și amante ale Domnitorilor Români, autor Cornel Bîrsan, Editura Librex.

VASILE LUPAȘC SFINTEȘ

Cunoscut pentru proiectele sale de promovare a istoriei naţionale, Vasile Lupaşc Sfinteș, scriitorul care a reuşit să aducă adevărata poveste a lui Vlad Ţepeş în atenţia Hollywood-ului este un istoric și un sportiv de performanță deopotrivă, târgovişteanul excelând în domenile sale. Activitatea literară a scriitorului cuprinde: trilogia Răstignit între cruci, Editura Ler, care spune povestea reală a lui Vlad Ţepeş, desprinzându-l pe voievod de imaginea vampirului sângeros imaginat de Bram Stoker, Marea Carte cu Eroi – vol.1, Editura Ler, un proiect amplu pentru copii ce urmărește să readucă în prim plan istoria așa cum a fost, în stare brută și plină de adevăr, Burebista, Editura Ler, Vlad Voievod Drăculea, Editura Ler.
Cele trei cărţi audio, Străjer la porțile Raiului, Prin iadul tătarilor și Furia Zimbrului i-au adus colaborări cu actorii Marcel Iureș și Mircea Albulescu, pe muzica compusă de Gheorghe Zamfir.
Transpunerea cărţii Răstignit între cruci în piesă de teatru radiofonic a fost pusă în scenă de Radio România, în interpretarea actorilor Marcel Iureș, Mircea Albulescu, Victor Rebenciuc, Mihai Mălaimare, Eugen Cristea și alte nume mari ale scenei românești.
Cea mai recentă victorie a scriitorului târgoviştean este reprezentată de încheierea unui contract cu o mare casă de producție de la Hollywood pentru ecranizarea romanului Răstignit între cruci, un proiect în care este și consilierul științific al americanilor. Preproducția filmului a început de anul trecut.
În prezent, autorul lucrează la Marea Carte cu Eroi – vol. 2, precum și la alte proiecte de documentare istorică ce vor vedea lumina tiparului cât de curând.

  1. Entertainment asigurat de Costachero Music & Events

Vioara – Bogdan Alexandru Costache
Pian – Dan State
Voce – Teona Ghideanu

Portret Bogdan Alexandru Costache

Violonistul Bogdan Alexandru Costache este un tânăr interpret talentat cu o carieră solistică internațională în plină dezvoltare. A început să studieze vioara la vârsta de 4 ani, ghidat de bunicul si tatal său, concert maestru al operei din Brasov.
La varsta de 7 ani își face debutul ca solist cu Orchestra Filarmonicii Brașov.
În 2004 a devenit membru la ” Colegiul PRO ” București, sub îndrumarea prestigioasei soprane Mariana Nicolesco și a violonistului Florin Croitoru, prilej care i-a oferit posibilitatea să susțină numeroase recitaluri în România.
Încurajat și monitorizat de către profesorii Octavian Ratiu și Ilarion Ionescu-Galați, la vârsta de 15 ani părăsește Brașovul pentru a-si continua studiile la București cu profesorul Valeriu Rogacev.
De-a lungul anilor a fost distins cu premii în peste 30 de competiții naționale și internaționale, printre care Marele Premiu și Premiul I la Concursul Internațional de Vioara „Remember Enescu” (România), Premiul I la Concursul Internațional de vioara ” Monterosa Kawai „(Italia), Premiul I la concursul International de Interpretare’’ Paul Constantinescu’’ și a ajuns în poziția de finalist la Jeunesses International Music Competition

În anii de studiu și-a îmbogățit repertoriul și a susținut numeroase concerte și recitaluri de muzică de cameră în mai multe orașe din România, Marea Britanie, Italia, Franța, Ungaria și Germania.

Bogdan Costache a evoluat ca solist cu numeroase orchestre precum Filarmonica Brașov, Filarmonica Arad, Royal Academy of London Orchestra, World Peace Philharmonic (Germania), Orchestra Operei Brașov, Orchestra Sinfonia București, Orchestra Internationala de Tineret, ’’CEI Youth’’ (Italia), sub conducerea unor dirijori eminenți ca Sir Colin Davis, Justus Frantz, S. Pautza, I. Galati, C. Neagu, I. Curetti, F.Totan, N.Racu, I.Rusu, T.Ichim, C.Orosanu, P. Oschanitzky.
Timp de 4 ani, el a fost membru al Fundației Române ” Remember Enescu ”, susținând mai multe concerte și recitaluri.
În perioada 2009-2011 a fost concert-maestru al Orchestrei Internaționale de Tineret CEI Youth Orchestra (Italia), cu care a susținut concerte în Europa.
În 2012 a câștigat o bursă de studio la Royal Academy of Music, Londra, unde a studiat cu prestigiosul profesor român Remus Azoitei.
În prezent este Concert Maestru al filarmonicii internaționale ’’World Peace Philharmonic’’ (Hamburg ), cât și al celebrei ‚’’Philharmonie der Nationen’’ condusa de maestrul Justus Frantz.

  1. Degustare de vinuri – Crama Oprisor

Este situata in zona calda a Olteniei jud. Mehedinți, vița de vie se întinde pe o complexitate de soluri (argiloase, calcaroase, pietriș și nisip) în arealul comunei Oprișor.
Aceasta cramă încearcă de fiecare data să le ofere oamenilor o parte din sufletul locului prin vinurile lor de calitate și cu mare cu personalitate!
Bogdan Taus – sommelier al Cramei Oprisor va prezenta urmatoarele vinuri :

VINURI ALBE :750ml
o RUSALCĂ ALBĂ – SEC vol. Alc.13%

VINURI ROSE :750ml
o JIANA ROSE – SEC vol. Alc.13%

VINURI ROȘII :750ml
o SMERENIE – SEC vol. Alc.14,5%
o DRĂGAICĂ ROȘIE – SEC vol. Alc.13,5%

Meniu : Platou de fructe ; Tartine cu branzeturi fine si nuca , Muschiulet de porc imperial cu sos de hribi,cartofi duchesse si mixt de salata cu rosi cherry, Desert Surpriza.
Cost de participare : 90 lei / persoana.
Vineri 10.11.2017 incepand cu orele 18.00.
Locuri limitate : Rezervari la tel. 0742224090.

 

La Promenada Rasnov

Lasă un răspuns