AcasăFashionDezbaterea pădurilor şi a buştenilor, la Râşnov, cu ministrul Mediului

Dezbaterea pădurilor şi a buştenilor, la Râşnov, cu ministrul Mediului

-

Judeţul Braşov se poate mândri cu pădurile lui. Acesta a fost mesajul ministrului Mediului, Costel Alexe, care a fost miercuri la Braşov, pentru a testa un autobuz electric, pentru a participa la dezbaterile privind strategia naţională forestieră, dar a mers şi pe teren, la Râşnov.
De altfel la Râşnov, Costel Alexe, a anunţat că judeţul este unul dintre cele 19 din România care are păduri virgine şi cvasivirgine.

„La nivel naţional, conform studiilor, avem doar 19 judeţe care se pot mândri cu păduri virgine şi cvasi-virgine, iar Braşovul ocupă locul al treilea la nivel naţional”, a precizat ministrul.

Pe de altă parte, el a reamintit că săptămâna trecută a semnat contractele pentru realizarea studiilor ştiinţifice privind inventarierea şi punerea sub protecţie a 40.000 de hectare de păduri virgine, ceea ce ar duce la dublarea suprafeţei totale de astfel de păduri din România.

„După finalizarea studiilor de fundamentare, o suprafaţă de 4.246 de hectare de hectare de pădure din judeţul Braşov va intra oficial în catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine”. Termenul de finalizare a documentaţiei amintite este de 12 luni.

 

Lasă un răspuns

Must Read

Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj...

0
Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj comandat de Digi24 și realizat de AtlasIntel, o firmă americană de sondare a...

Descoperă mai multe la Râșnoveanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura