Cătălin Drulă la RFI, despre noile măsuri sociale: Statul socialist cu epoleți duce România la faliment

0
377

Noile măsuri sociale și economice anunțate de coaliție sunt revoltătoare, spune la RFI președintele interimar al USR, Cătălin Drulă. El critică între altele suspendarea angajărilor la stat de-abia de la 1 iulie: ”E ca în povestea aia, mă las de fumat începând de luni”.

Noile măsuri sociale și economice anunțate de coaliție prevăd între altele un ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, rate la bănci amânate timp de nouă luni pentru persoanele și companiile care au dificultăți financiare, angajări la stat suspendate de la 1 iulie și cheltuieli bugetare diminuate cu 10%.

Cătălin Drulă declară că noile măsuri sociale și economice ”arată decuplarea de realitate a acestei coaliții care ne guvernează și cum ne duce către faliment acest set de măsuri. Principala problemă, cum spunea și guvernatorul BNR, a României este de natură fiscală în acest moment, adică avem un deficit bugetar prea mare, cheltuim într-un ritm amețitor și ne împrumutăm în fiecare secundă câte 500 de euro, făcusem un calcul, la patru lei cheltuiți din bugetul de stat încă doi sunt împrumutați, unul pentru cheltuielile actuale și unul ca să acoperim datoriile din trecut și vine acest pachet de măsuri, care anunță și mai multe cheltuieli”.

El remarcă faptul că ”pe partea de reducere a deficitului bugetar, măsurile sunt de tipul promisiunilor, vom îmbunătăți colectarea, PNRR-ul de care-și bat joc o să meargă mai bine, iar la cele două măsuri care sunt să zicem concrete, acolo e cel mai revoltător: suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. Păi, asta e ca în povestea aia, mă las de fumat începând de luni. Adică își mai dau încă o lună și ceva să continue această frenezie a angajărilor pe care noi o reclamăm de luni de zile. De opt luni de zile, de când sunt la guvernare, se angajează în draci peste tot, se creează sinecuri și posturi la stat și cresc cheltuielile statului, pe taxele pe care le dau românii. Când vorbim de diminuarea cheltuielilor bugetare, acolo există o virgulă după cei 10%, ”cu excepția celor cu investițiile, cu salariile, cu pensiile și cu asistența socială”. Păi, mai rămân doar bunuri și servicii, care reprezintă 13% din bugetul general consolidat (…). Ăsta este modelul de stat mare, socialist, cu epoleți, care îndreaptă România în momentul de față către faliment”.

 

 

/www.rfi.ro/politica

Lasă un răspuns