„Beam me up to Rosenau, Scotty” ? Va asteptam la Râșnov, la Festivalul Science Fiction , 2017 – a V-a ediție

0
760

Între 20 și 23 iulie, Orașul Râșnov va fi gazda celei de a V-a ediții a ? Festivalului Science Fiction?, unde vor fi prezenți autori români de literatură SF din toată țara, graficieni, autori de bandă desenată, precum si alți oaspeți de marcă. Cu sprijinul generos al Primăriei Râșnov și cu ajutorul vital al Asociației Mioritics, programul Festivalului se va desfășura în special la cinematograful „Amza Pellea”.

Aici se vor desfășura proiecții zilnice de filme SF, conferințe pe teme literare (și nu numai), prezentări de carte și filme de amatori. Invitatul special al ediției, Dr. Dan Farcaș, va conferenția despre OZN-uri deasupra României, tema recentei sale cărți, apărută anul trecut la Londra. Participanții vor putea să-i întâlnească pe: Viorel Pîrligras (autorul unui serial de succes de bandă desenată al revistei H.A.C. BD) și pe Dănuț Ungureanu (într-o conferință despre creație artistică și tehnici de scriere literară, într-un posibil dialog cu scriitorul și criticul literar Voicu Bugariu).

Vom relua tradiția promovării filmelor SF de amatori, în acest an având în vedere un film promițător aparținând unei echipe talentate din Sibiu.

În premieră, această ediție va iniția acordarea Premiilor Speciale ale Festivalului Science Fiction, stabilite de un juriu condus de A.M. Baros, președinte al Secției de proză București a Uniunii Scriitorilor din România.

Programul evenimentelor și al proiecțiilor de film va fi disponibil pe pagina de FB a Festivalului – facebook.com/groups/sffestival/ și pe revista online fictiuni.ro

Festivalul SF de la Râșnov a început ca eveniment dedicat pasionaților, crescând de la an la an, cu ambiția de a deveni un eveniment internațional, unde amatorii de carte și de film SF se vor putea întâlni cu o parte din autorii lor preferați. Festivalul Science Fiction a fost inițiat și organizat începând din 2013 de Eugen Lenghel împreună cu Asociația Mioritics.

surse :

Festivalul International de Science Fiction – Râsnov 2017
https://www.facebook.com/groups/sffestival/

http://fictiuni.ro/2017/06/festivalul-science-fiction-rasnov-2017-a-v-a-editie/

https://www.facebook.com/events/1836586556663779/permalink/1845325729123195/

Lasă un răspuns