Ce investiţii sunt în derulare în oraşul Râşnov?

0
850

An de an, oraşul Râşnov face noi progrese, în urma aplicării proiectelor de dezvoltare locală. Şi în perioada următoare, edilii au în plan o serie de lucrări de modernizare, după ce au fost consultaţi cetăţenii, potrivit viceprimarului Liviu Butnariu.

Astfel, se va investi în infrastructura rutieră, pentru sănătate și educație. Din bugetul total de 61 de milioane de lei, 38 au fost alocate de la bugetul local pentru investiții, iar restul pentru administrarea localității.

Reabilitarea Drumului Glăjăriei, care face legătura cu Cabana Diham, pe o lungime totală de 4,3 kilometri va costa 4,2 milioane de lei. Din această sumă, 2,8 milioane sunt bani de la Ministerul Dezvoltării, iar restul de la bugetul local. Pentru reabilitarea Policlinicii sunt necesare aproximativ 3,2 milioane de lei.
Imobiliare.ro

„Pe partea de cultură este foarte important proiectul pentru modernizarea Cetății Râșnov. Așteptăm acum să semnăm contractul de finanțare de 3,8 milioane de euro. Am discutat cu foarte mulți localnici și în cea mai mare parte ei s-au declarat mulțumiți de investițiile pe care vrem să le facem”, a precizat Butnariu.

Izolarea termică a școlilor și amenajarea unor terenuri de fotbal și baschet sunt alte proiecte ale municipalității. În cartierul Valea Cetății se va construi o parcare cu o capacitate de 200 de locuri.

Structurat, planurile de modernizare pe infrastructură arată astfel:

Contract „Sistematizare şi execuţie canalizare pluvială cartier Florilor, oraşul Râşnov, judeţul Braşov”
Valoare contract : 898.039,45 lei cu TVA. Termen execuţie : 6 luni de la data emiterii ordinului de începere

Contract „Sistematizare şi execuţie canalizare pluviala în cartier ISR, orașul Râșnov, județul brașov”. Valoare contract : 1.491.910,44 lei cu TVA. Termen execuţie : 4 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Contract „Modernizare DJ 101 Glăjărie – tronson 2 – km 4+240.64 – km 9+091.69, oraşul Râşnov, judeţul Braşov”. Valoare contract : 4.270.450,22 lei cu TVA. Finantare prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Fondurilor Europene – program PNDL: 3.276.888,36 lei cu TVA. Finanţare din buget local: 993.561,86 lei cu TVA.

Partea carosabilă (peste pietruire existentă) în lungime de 4.851 metri liniari
Reabilitarea a 11 podeţe de pe traseul drumului care permite accesul spre Cabana Diham şi spre pensiuni din zonă.

 

mai mult la :  www.mytex.ro

Lasă un răspuns