Coşmarul celui mai circulat drum turistic din Braşov. DN 73 Râşnov-Bran este plin de gropi şi aşteaptă să fie reabilitat de şapte ani

0
583
DN 73 care duce la Râşnov şi zona Bran-Moieciu este plin de gropi la tot pasul şi a aşteptat 7 ani să fie reparat. Lucrările au început anul trecut, dar pe porţiunea Braşov-Cristian şi nu la Râşnov, unde gropile nu mai pot fi ocolite. Şi anul acesta lucrări se vor face tot la Cristian.

UPDATE 14.40. Direcţia Regională de Drumuri Braşov a emis un comunicat de presă în care anunţă ce lucrări se vor face anul acesta, dar şi faptul că finalizarea lucrărilor a fost amânată până la finele anului 2019. „S-a stabilit ca în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, în perioada 26 martie – 06 aprilie 2018 constructorul să execute lucrări de reparaţii provizorii, dacă vor fi condiţii atmosferice corespunzătoare.
Acest lucru este absolut necesar pentru a asigura viabilitatea drumului mai ales având în vedere afluxul mare de turişti in zona Bran – Moieciu în această perioadă. Lucrările vor consta în plombarea gropilor formate mai ales pe sectorul cuprins între Râşnov şi Bran. Tot din cauza importanţei turistice a zonei s-a hotărât ca lucrările de modernizare permanente (care presupun restricţionarea parţială a traficului respectiv instalarea de semafoare) să se reia în data de 16 aprilie 2018.
Data estimată de finalizare a lucrărilor de modernizare a fost prelungit până în decembrie 2019, iar progresul fizic al lucrărilor în acest moment este de aproximativ 30%. Precizăm că pe nici o porţiune a DN73 din judeţul Braşov nu a fost turnat covorul asfaltic final, iar lucrările nu au fost recepţionate. Ceea ce pare ca o porţiune terminată (între Braşov şi Cristian de exemplu) sunt doar straturi de asfalt de bază pe care a fost permisă circulaţia doar pentru ca pe timpul iernii, când şantierul este în conservare, traficul să nu fie îngreunat“, se arată în comunbicatul de presă. DN 73 Braşov-Cristian-Râşnov-Bran a devenit coşmarul şoferilor. Este plin de gropi pe porţiunea Râşnov-Bran. A aşteptat şapte ani ca să primească finanţare pentru reabilitare. DN 73 este un drum turistic extrem de important care duce la Râşnov, dar şi în zona Bran-Moieciu. În weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. Drumul a ajuns chiar şi caricatură pe interet, o ironie la adresa gropilor care devind tot mai multe şi tot mai mari.

Citeste mai mult: adev.ro/p5vw64

Lasă un răspuns