Încep modernizările în Staţiunea Râşnov

0
729

Cel care coordonează la ora actuală administrarea orașului Râșnov, viceprimarul cu atribuţii de primar, Liviu Butnariu, a anunțat ieri investițiile plănuite în stațiune în acest an.

Astfel, în conferința de presă susținută la sediul PNL Brașov, a enumerat câteva planuri pentru infrastructura din Râșnov, atât pe sistematizare, cât și pe educație și sănătate. Și principalul obiectiv turistic va primi o atenție deosebită, după ce administrația locală a câștigat un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea cetății medievale.

Primăria Râșnov a căștigat proiectul din Cetate, deci ne vom putea apuca de treabă. Vor fi lucrări complexe, începând de la demolarea construcțiilor făcute de fostul administrator italian până la renovarea clădirilor în stare avansată de degradare, practic niște ruine acum, și construirea unui ansamblu de capele. De asemenea, se vor introduce și utilități, apă și canalizare”, a explicat edilul. (urmăriţi înregistarea video)

Din bugetul aprobat pentru 2017, în sumă de 61 de milioane de lei, circa 38 de milioane de lei sunt alocați pentru investiții, restul pentru administrarea curentă a localității.

Astfel, polinclinica va intra în renovare, care va fi mansardată și în care se va monta un lift exterior. De asemenea, imobilul va fi reabilitat termic, după care se va realiza un alt proiect pentru amenajarea cabinetelor și a spațiilor din interior.

mai mult la :  www.mytex.ro

Lasă un răspuns