AcasăRâșnovO epidemie de norovirus este în evoluţie în oraşul brașovean Râşnov

O epidemie de norovirus este în evoluţie în oraşul brașovean Râşnov

-

Peste 140 de persoane prezentându-se la medic pentru consult cu simptomatologia specifică infecției în cursul săptămânii trecute, a informat, luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Persoanele respective s-au prezentat, la cabinete ale medicilor de familie sau la spitale din judeţ, cu vărsături, greţuri, durere abdominală, febră, frisoane și diaree.

“În ancheta epidemiologică au fost raportate 140 de persoane care au fost înregistrate de către unităţile sanitare, evoluţia acestor pacienţi fiind favorabilă. (…) Din cei 140 pacienţi cu simptomatologie digestivă, 25 s-au prezentat la unităţi spitaliceşti, iar un caz – un copil de 5 ani, la care s-a identificat din materii fecale Norovirus G2 – a fost spitalizat, având o evoluţie clinică bună. De asemenea, în cazul unui alt copil s-au recoltat probe biologice (materii fecale), rezultând infectarea acestuia cu Norovirus, care este recunoscut ca fiind responsabil pentru epidemii de acest tip. Din acest moment, considerăm aceasta ca fiind cauza cea mai probabilă a focarului de boală transmisibilă apărut în oraşul Râşnov”, a precizat DSP Braşov într-un comunicat de presă.

mai mult la :   /www.europafm.ro/brasov-epidemie-de-norovirus-la-rasnov/

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Andrei Caramitru „Trăim intr-o ghenă împuțită…” . Lider USR „Arsene mai...

0
Probabil, unul dintre motivele pentru care nu mi-am propus să emigrez este că în România nu te plictisești. Doar în ultimele zile am avut...