AcasăRâșnovO epidemie de norovirus este în evoluţie în oraşul brașovean Râşnov

O epidemie de norovirus este în evoluţie în oraşul brașovean Râşnov

-

Peste 140 de persoane prezentându-se la medic pentru consult cu simptomatologia specifică infecției în cursul săptămânii trecute, a informat, luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Persoanele respective s-au prezentat, la cabinete ale medicilor de familie sau la spitale din judeţ, cu vărsături, greţuri, durere abdominală, febră, frisoane și diaree.

“În ancheta epidemiologică au fost raportate 140 de persoane care au fost înregistrate de către unităţile sanitare, evoluţia acestor pacienţi fiind favorabilă. (…) Din cei 140 pacienţi cu simptomatologie digestivă, 25 s-au prezentat la unităţi spitaliceşti, iar un caz – un copil de 5 ani, la care s-a identificat din materii fecale Norovirus G2 – a fost spitalizat, având o evoluţie clinică bună. De asemenea, în cazul unui alt copil s-au recoltat probe biologice (materii fecale), rezultând infectarea acestuia cu Norovirus, care este recunoscut ca fiind responsabil pentru epidemii de acest tip. Din acest moment, considerăm aceasta ca fiind cauza cea mai probabilă a focarului de boală transmisibilă apărut în oraşul Râşnov”, a precizat DSP Braşov într-un comunicat de presă.

mai mult la :   /www.europafm.ro/brasov-epidemie-de-norovirus-la-rasnov/

Articolul precedent
Articolul următor

Lasă un răspuns

Must Read

Allen Coliban „Despre cum se orchestrează o campanie calomnioasă”

0
Nu am fumat în viața mea, nici măcar tutun. Despre consum de substanțe ilegale, cu atât mai puțin. Particip la competiții internaționale, unde se...

Descoperă mai multe la Râșnoveanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura