Râşnov: Odată cu zăpada, s-a topit şi asfaltul de pe DN73

0
592

A devenit deja o obişnuinţă ca după ce se înmoaie gerul să se înmoaie şi asfaltul de pe DN73. Cele mai afectate tronsoane sunt Cristian – Râşnov, dar şi Râşnov – Bran, pe care gropile au început deja să răsară de la începutul acestei săptămâni, cum s-a încălzit vremea. Aceeaşi situaţie a fost şi anii trecuţi, numai că niciodată reparaţiile făcute pe timpul verii nu au reuşit să treacă cu bine peste iarnă.
Suntem în ianuarie, de abia s-a topit prima zăpadă, iar drumul e deja presărat de gropi. În acest ritm, până la primăvară, viaţa se anunţă cruntă pentru şoferi. Gropile apărute încep să se mărească de la o zi la alta, iar obligaţia administratorului drumului, respectiv a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR), ar fi să intervină cât mai urgent şi să repare şoseaua cu asfalt rece. Drumarii nu dau semne că s-ar grăbi, astfel că şoferii sunt nevoiţi să dea teste de îndemânare auto, dacă nu vor să ajungă cu maşina în primul service auto.

Primăria Râşnov nu poate interveni să execute lucrări de modernizare a tronsonului de şosea care traversează oraşul atâta timp cât proprietar este Compania de Drumuri. Aceasta a oferit însă doar promisiuni în ultimii ani. „În decursul ultimilor ani am făcut nenumărat sesizări cu privire la starea carosabilului de pe această şosea. De câte ori ni s-a cerut de la Compania de Drumuri, am eliberate avize în vederea demarării lucrărilor. Au existat promisiuni în fiecare an că lucrările vor începe, dar nici până în ziua de astăzi nu s-au concretizat”, ne-a declarat primarul Râşnovului Adrian Veştea.

dn-73-cristian---rasnov18012015net

mai mult la :  http://www.bzb.ro/stire/odata-cu-zapada-s-a-topit-si-asfaltul-de-pe-dn73-a94684

Lasă un răspuns