Râşnov. Scheletul unui mastodont unic, vechi de 3 milioane de ani, expus la Dino Parc!

0
668

Din 1 iunie, Dino Parc Râșnov va inaugura o expoziţie unicat: „Scheletul aproape intact al unui mastodont găsit pe teritoriul României!“. Astfel, vizitatorii vor putea să vadă scheletul de 7 metri lungime și 3,5 metri înălțime al unui mastodont descoperit la Racoșul de Sus (Covasna), se arată într-un comunicat.

Scheletul este complet în proporție de 85% şi aparține speciei Anancus Arvernensis, un strămoș al mamutului care a trăit în urmă cu 3 milioane de ani, spun specialiştii. Mastodonții erau asemănători cu mamuții, mai ales cu mamuții lânoși, însă se distingeau de aceștia. Oasele au fost descoperite în 2008, întâmplător, într-o carieră de lignit.

Scheletul are o vechime de 2,5–3 milioane de ani, fiind unic în România și cel mai bine conservat din Europa, spun specialitşii. Se presupune că starea bună a scheletului se datorează faptului că mastodontul s-a scufundat într-o mlaștină.

dino3_212818

Expoziţia a fost organizată în colaborare cu Muzeul Național Secuiesc, filiala Depresiunii Baraolt. În cadrul expoziției se va putea vedea și o reproducere virtuală interactivă a mastodontului, care va simula condițiile de viață ale acestuia. Amintim că Dino Parc Râșnov are 46 de machete- dinozauri în mărime naturală.

sursa : Râşnov. Scheletul unui mastodont unic, vechi de 3 milioane de ani, expus la Dino Parc!

Lasă un răspuns