SFÂRȘIT TRAGIC pentru cea mai tânără alpinistă din lume, brașoveanca DOR GETA POPESCU

0
788

Dor Geta Popescu era legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râșnov și fusese desemnată cel mai bun alpinist de altitudine în anii 2015 și 2016. 

Vești teribile pentru toți iubitorii sporturilor montane. Doi dintre cei mai valoroși alpiniști din România, tineri aflați în plină ascensiune, cu nenumărate recorduri mondiale și europene la activ, au sfârșit tragic în această după-amiază, după ce au fost surprinși de avalanșa din Munții Retezat.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont al Județului Hunedoara, cele două victime decedate în urma avalanșei din Munții Retezat sunt Dor Geta Popescu (14 ani) și Erik Gulacsi (13 ani). Doi dintre cei mai valoroși tineri alpiniști pe care România i-a avut vreodată.

Dor Geta Popescu este sora Crinei Coco Popescu. La doar 13 ani a intrat, deja, în Cartea Recordurilor. A bifat primul record mondial pe când avea doar 10 ani. În august 2013 a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vf. Ararat – 5,137 de metri. 

În februarie 2016 a reușit să doboare un alt record de vârstă, când a urcat pe Aconcagua, la 6960 de metri, cel mai înalt vârf din America de Sud. În acel moment depășise un record stabilit încă din anul 2002, de o sportivă din America.

mai mult la :   brasovtv.com

Lasă un răspuns