Un urs a omorât 40 de oi la Râşnov. Probleme sunt şi la Fundata

0
1112
Un urs coboară aproape în fiecare noapte la stânele din zonă. A omorât până acum patru oi, iar oamenii cer recolarea animalului şi despăgubiri pentru pagubele cauzate.

Un urs a deveni spaima ciobanilor din Râşnov. Animalul ieşi din pădure în fiecare noapte şi atacă oile de la stână. Până acum a omorât 40 de oi. Oamenii au încercat să îl gonească, dar nici câinii nu l-au îndepărtat. Ursul urmează să fie relocate, cu condiţia să fie găsit de autorităţi. Şi localitatea Fundata este terorizată de urşi. Ultimul atac a fost al unei ursoaice cu pui care a omorât un miel şi l-a mâncat chiar în curtea proprietarului.
Până acum au fost văzuţi patru urşi, care intră în gospodării în căutare de hrană şi ucid animalele domestice. Vânătorii au cerut recoltarea celor patru urşi deoarece au un comportament agresiv. Urşii au devenit deja o obişnuinţă şi la Braşov. În ultimele luni au coborât de zece ori în Cartierul Răcădău din Braşov. În noiembrie o ursoaică şi cei trei pui ai ei s-au plimbat în zona Carrefour din cartierul Astra.

Citeste mai mult: adev.ro/p2y13d

 

Lasă un răspuns