Zece secții de votare pentru peste 14.600 de alegători la Râșnov

0
813

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că astăzi va avea loc tragerea la sorți computerizată prin care instituția va desemna președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite pentru alegerile parțiale care vor avea loc pe 11 iunie 2017 și locțiitorii acestora. În județul nostru este vorba despre orașul Râșnov, unde vor avea loc alegeri pentru alegerea primarului.

Conform datelor oferite de Claudiu Petra, directorul AEP Centru – filiala Brașov, în localitate vor fi organizate zece secții de votare. Potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către AEP, în ședință publică, anunţată cu cel puțin 24 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cel mai târziu cu cinci zile înaintea datei alegerilor, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

La Râșnov, tragerea la sorți computerizată va avea loc astăzi, de la ora 14.30, la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească Râșnov, în prezența președintelui acestuia.


Potrivit datelor oferite de Petra, la data de 31 mai 2017, numărul alegătorilor arondați celor zece secții de votare din Râșnov, organizate pentru alegerile parțiale care vor avea loc pe 11 iunie 2017, este de 14.620. Din statisticile AEP, dintre aceștia, numărul alegătorilor râșnoveni care sunt posesori de carte de identitate (CI) este de 13.832.

http://www.mytex.ro/stiri/546-expres/551502-brasov-zece-sectii-de-votare-pentru-peste-14-600-de-alegatori-la-rasnov.html

Lasă un răspuns