43 de reprezentanti ai grupurilor de vikingi din Europa si SUA vin Festivalul de Reconstituire Istorica de la Rasnov

0
745

După mai mult de un mileniu de la marile incursiuni în sudul Europei, vikingii ajung pentru prima oară în Transilvania, la Cetatea Râșnovului, ca să participe la Festivalul de Reconstituire Istorică.

Desfasurat în perioada 20-23 august 2015, Festivalul de Reconstituire Istorică, desfasurat în cadrul proiectului Reconstituirea Istorică se doreste un instrument de valorificare culturală şi dezvoltare durabilă a comunităţii locale. Sub semnul multiperiodicității, ediția acestui an, a saptea la numar, promovează patrimoniul cultural al zonei prin conceptul de istorie vie, valorificând meşteşugurile tradiţionale și reperele identitare ale comunităţii.

image-2015-08-18-20364205-41-festivalul-reconstituire-istorica-rasnov

Alături de grupul de reconstituire istorică Living Rosenau vor fi prezenți 43 de reprezentanți ai grupurilor de vikingi din Europa și SUA care vor recrea atmosfera diferitelor perioade istorice, punând accent pe autenticitatea vieții cotidiene în cetate.

Pe parcursul celor patru zile, vizitatorii din Grădina Cetății vor putea interacționa cu istoria narativizată în epoci diferite, redescoperind meșteșuguri, rememorând evenimente, participând la jocuri, la ateliere și la prelegeri despre autenticitatea reconstituirilor istorice. Degustarea bucatelor tradiționale, muzica medievală și recrearea unor bătălii vor facilita dialogul publicului cu pasionații de istorie retrăită.

 

 

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-20364210-43-reprezentanti-grupurilor-vikingi-din-europa-sua-vin-festivalul-reconstituire-istorica-rasnov.htm?nomobile=

Lasă un răspuns