Alegeri anticipate pentru Primăria Râşnov pe 11 Iunie

0
1090

PSD va recomanda Guvernului să organizeze în 11 iunie alegeri locale parţiale în localităţile în care mandatele primarilor au încetat înainte de termen.

Este vorba despre acele localităţi în care, anul trecut au fost aleşi primari. Aceştia şi-au pierdut însă această calitate, sau au renunţat la ea.

În judeţul Braşov, într-o astfel de situaţie este oraşul Râşnov, unde primarul Adrian Veştea a renunţat la mandatul său, pentru că a fost votat de consilierii judeţeni, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. În locul său, funcţia este exercitată temporar de către viceprimar.

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Marian Rasaliu, Râşnovul este singura localitate din judeţ în care trebuie organizate alegeri anticipate.

„Din momentul în care Guvernul va actul normativ prin care va fi stabilită o dată la care urmează a se desfăşura alegerile şi modul de organizare a scrutinului, Prefectura va demara demara procedurile astfel încât scrutinul de la Râşnov să se desfăşoare în condiţii de legalitate”, a declarat Rasaliu, citat de BunaZiuaBrasov.

Premierul Sorin Grindeanu a confirmat, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, desfăşurată la Sinaia, că 11 iunie va fi data alegerilor parţiale.

Alegeri anticipate pentru Primăria Râşnov

Lasă un răspuns