Bărbat mort la Râşnov, după un conflict armat cu polițiștii: Parchetul începe investigațiile

0
762

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Râşnov, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov după ce a fost împuşcat într-un conflict în care a atacat forţele de ordine.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la Râşnov, când o vecină a bărbatului a apelat Serviciul de Urgenţă 112 cerând ajutor, după ce bărbatul a intrat în curtea acesteia cu un cuţit în mână să-i taie furtunul de la pompa de apă.

Când poliţiştii şi ambulanţa au ajuns la locuinţa femeii, bărbatul i-a ameninţat cu o furcă, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Bărbatul era cunoscut cu probleme psihice şi comportament violent. Când echipajul de poliţie şi ambulanţa au ajuns la adresa indicată, bărbatul i-a ameninţat cu o furcă. În această situaţie a fost solicitat ajutorul agenţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

impuscat_17034800

La sosirea acestora, bărbatul s-a urcat în podul casei sale de unde a început să arunce cu bucăţi de ţiglă în poliţişti, apoi a coborât înarmat cu două furci şi un cuţit. Agenţii au folosit gaz iritant lacrimogen pentru a-l opri pe bărbat, fiind totodată somat să se oprească. Însă acesta l-a atacat pe unul din agenţi cu o furcă, în zona pieptului, poliţistul fiind protejat de vesta din dotare.

În acest context, un alt poliţist a executat un foc cu arma din dotare către agresor pentru a-şi salva colegul. Rănit grav, bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a precizat purtătorul de cuvânt. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

http://www.stiripesurse.ro/barbat-mort-dupa-un-conflict-armat-cu-poli-i-tii-parchetul-incepe-investiga-iile_1145279.html

Lasă un răspuns