AcasăPrimarieBudgetarea participativa - inițiativa USR Râșnov & deputat Tudor Benga ,...

Budgetarea participativa – inițiativa USR Râșnov & deputat Tudor Benga , ajunge în atenția Primariei Râșnov

-

  • inițiativa USR Râșnov & deputat Tudor Benga , î de la prima propunere trimisă către ei.

Contul de Facebook al Primăriei Râșnov a postat ieri anunțul despre implementarea Bugetării participative, ” „. Găsiți aici informații : bit.ly/3npLXol .
Așa cum ne-au obișnuit deja, nu au amintit deloc de unde a venit inițiativa proiectului pe plan local, astfel mă văd nevoit să o fac eu, pentru informarea corectă a cetățenilor.
Propunerea privind implementarea Bugetului Participativ în orașul Râșnov ” ” a fost adusă la cunoștința Primăriei Râșnov prima dată în anul 2018, inițiată de colegul meu, deputatul Tudor Benga , având exact acest titlu ” „.
O regăsiți în anul 2018 aici https://bit.ly/3E8qFSS , la punctul 10.

A doua oară a fost trimisă Primăriei și Consiliului Local în 2019. Pentru că suntem perseverenți, am continuat în anul 2020 și apoi anul 2021.
Găsiți mai jos fotografii din fiecare an.

, .
La ședința Comisiei Economice în care am dat aviz pozitiv pentru proiectul de buget 2021 propus de dl. primar, am amintit din nou de acest proiect ( găsiți info aici https://bit.ly/3B8VcxG ) . Am primit propunerea de a lucra împreună cu aparatul de specialitate al Primăriei la Regulament, ceea ce am promis că vom face.

În luna iulie a acestui an, am primit de la aparatul de specialitate al Primăriei un draft de Regulament. L-am analizat impreuna cu consilierii locali USR PLUS Râșnov, am facut mai multe propuneri de modificări și l-am trimis înapoi. Majoritatea modificărilor propuse de consilierii locali USR PLUS Râșnov se regăsesc în Regulamentul propus mai sus. Promisiune îndeplinită.

Cateva luni mai târziu proiectul este în dezbatere publică, urmând a fi supus aprobării Consiliului Local și implementat.

✅ Una dintre prioritățile noastre este creșterea implicării râşnovenilor în administrarea orașului lor și consultarea reală a acestora, iar acest proiect exact asta face.
Acestea fiind spuse, invit toți râșnovenii să consulte Regulamentul, să ne pună întrebări ( Primăriei sau consilierilor locali) și să se gândească la proiecte pe care să le propună spre bugetare.
✅ Fiecare proiect trebuie să se încadreze în suma de 100.000 de lei.
✅ Reprezentantul comunității în Comisia de Evaluare va fi desemnat în urma unui sondaj realizat de Primărie pe pagina de Facebook.

, .

pentru faptul că a ales să nu mai ignore proiectul, dar și pentru că a propus o sumă rezonabilă pentru fiecare proiect.
ș cu care ne-am consultat asupra Regulamentului.

Lasă un răspuns

Must Read

Descoperă mai multe la Râșnoveanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura