CNAIR va plomba craterele de pe DN 73 Râşnov-Bran. Drumul aşteaptă de şapte ani reparaţii capitale

0
1322
Mai mulţi tineri au planta flori în gropile de pe DN 73. FOTOInfo Trafic Judeţul Braşov.

Compania de drumuri a anunţat că va face plombări provizorii pe mai multe drumuri naţionale din ţară. Printre ele se numără şi câteva drumuri din Braşov, printre care şi DN 73, care este un adevărat test de îndemânare pentru şoferi.
Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul companiei de drumuri, în perioada 16.02.2017 – 24.02.2017, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere execută plombări provizorii de gropi cu mixtură stocabilă pe următoarele drumuri naţionale din judeţul Braşov: DN 1A Braşov-Cheia, DN 13 Braşov-Rupea, DN 73şi DN 73A respectov Râşnov-Bran şi Râşnov -Pârâul Rece. Anunţul vine după ce mai mulţi tineri au planta ieri flori în gropile de pe DN 73 la intrarea în Râşnov. De mai bine de şapte ani DN 73 care duce la Râşnov şi apoi la Bran este plin de gropi. Nu ai cum să le ocoleşti ca şofer, tot ce poţi face este să reduce vitaza la minim ca să nu îţi rupi maşina.
Deşi este un drum turistic tranzitat de 15.000 de maşini pe zi în weekend, autorităţile nu l-au considerat o prioritate. Cea mai rea porţiune este cea dintre Cristian şi Râşnov unde gropile nu pot fi practic ocolite. Primarii din Râşnov sau Bran au cerut de multe ori ca drumul să fie reparat.
Nu s-au putut implica deoarece este vorba despre un drum naţional. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat în bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea completă DN 73 Braşov-Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări doar în judeţul Argeş.
Banii alocaţi în 2016 trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Potrivit CNAIR termenul de finalizare a lucrărilor era 16 septembrie 2016, dar reabilitarea nici nu a început. Acum tot pe site-ul CNAIR se anunţă că lucrările vor începe la primăvară şi vor finalizate în 2017.


Citeste mai mult: adev.ro/oliev4

Lasă un răspuns