DN73, reparat 30%. Va fi gata la finalul anului viitor

0
791

Drumul National 73 (care face legătura între localitățile Brașov – Râșnov – Bran – Fundata – Câmpulung – Pitești), pe o lungime de 103,25 km, pe teritoriul județelor Brașov si Argeș, face obiectul unui program de modernizare printr-un contract desfășurat de CNAIR prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Valoarea totala a contractului este de peste 275 de milioane de lei (din care FEDR asigura 85%). În acest scop drumul, a fost predat încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a patru firme (AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR DEVELOPMENT SRL – TRACTEBEL ENGINEERING SA), care se ocupă de lucrările de modernizare.

Data estimata de finalizare a lucrărilor de modernizare este decembrie 2019, iar progresul fizic al lucrărilor în acest moment este de aproximativ 30%.

Lucrările vizează în principal lărgirea drumului la minimum 8 metri (din care 7 metri partea carosabila), ranforsarea lui pentru un trafic de 11,5 tone, reconstrucția completa a 6 poduri si reabilitarea altor 20, dar si lărgirea unor curbe, refacerea podețelor, construirea de șanțuri de evacuarea apei pluviale si întărirea prin ziduri de sprijin.

DN73, reparat 30%. Va fi gata la finalul anului viitor

Lasă un răspuns