Dr. Dan D. Farcaș – invitat de onoare al Festivalul Science Fiction Râșnov 2017

0
847

În 2013, la Râșnov, s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Science Fiction, un eveniment care are permanent în intenție să apropie promotorii științelor și scriitorii SF, să fie accesibil publicului și să ofere noi surse de inspirație într-un ambient potrivit scrisului și discuțiilor libere.

Anul acesta, Festivalul Science Fiction se desfășoară între 20 și 23 iulie, ziua de vineri 21 iulie fiind dedicată invitatului de onoare dr. Dan D. Farcaș.
Matematician de formație, doctor în științele matematice, Dan D. Farcaș a făcut parte din echipa care a contribuit la realizarea unuia dintre primele calculatoare electronice din România – Mecipt-1.

Este membru al Academiei de Științe Medicale, având contribuții deosebite în informatica medicală. Autor la rândul său de literatură SF, a devenit cunoscut ca investigator al fenomenelor OZN, folosind exclusiv metodologia științifică de abordare a cazurilor. În acest mod se obțin rezultate credibile, argumentate, a căror existență merită investigată suplimentar.

Dr. Farcaș ne va prezenta ultima sa carte, „UFO’s above Romania”, apărută în septembrie 2016, lansată la Londra și disponibilă pentru achiziție pe Amazon.com. Cartea prezintă istoria aparițiilor obiectelor zburătoare neidentificate observate deasupra României, în context internațional, insistând în mod special asupra celor pentru care nu au fost găsite explicații obișnuite.

Rigoarea și formalismul științific caracteristice lucrărilor doctorului Farcaș ajută în mod deosebit la înțelegerea și percepția corectă a fenomenelor expuse, oferindu-ne prilejul unei cunoașteri greu accesibile, refuzată fiind de majoritatea lumii științifice datorită rarității și impredictibilității fenomenelor OZN.

Totuși, sub ipoteza călătoriilor interstelare, a vizitelor extraterestre, a aparițiilor misterioase care urmează totuși anumite legități, acest gen de fenomene se apropie puternic de tematica Science Fiction, fiind uneori sursă de inspirație pentru lucrări recunoscute în domeniu.

Vizitati :

fictiuni.ro/2017/07/dr-dan-d-farcas-invitat-de-onoare-al-sff-rasnov-2017/

Lasă un răspuns