Drumul Naţional 73 la Râşnov a devenit caricatură pe internet. Artera este plină de gropi periculoase pentru şoferi

0
841
DN 73 care leagă Râşnovul de Bran a ajuns de râsul internetului. Este drumul cu cele mai multe gropi din Braşov şi aşteaptă să fie reparat.

Fotografia care ironizează gropile a devenit virală pe internet după ce a fost postată pe grupul de Facebook „Râşnoveni din toată lumea“. Anul trecut pe vremea asta în gropi s-au planta flori. Imaginea cu un şofer care îşi caută maşina în gropi a fost distribuită de peste 1000 de persoane. DN 73 este un drum turistic extrem de important care duce la Râşnov, dar şi în zona Bran-Moieciu-Fundata. În weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În acest moment se lucrează pe tronsoanele Moieciu-Fundata, Râşnov-Tohan şi Braşov-Cristian.
Gropile însă nu au dispărut, iar din cauza lucrărilor sunt porţiuni surpate care au devenit pericole pentru şoferi. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat încă din bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări doar în judeţul Argeş. Banii alocaţi în 2016 trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Lucrările au fost amânate până în 2017. Reabilitarea drumului se va finaliza în 2018, potrivit CNAIR.
„DN73, pe toată lungimea lui, face obiectul unui program amplu de modernizare printr-un contract desfăşurat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, cu o valoare de peste 275 de milioane de lei. În acest scop drumul a fost predat încă din data de 15 martie 2017 concernului format din asocierea a 4 firme care se ocupă de lucrările de modernizare. Pe toată durata contractului, întreţinerea drumului revine acestora, inclusiv reparaţiile curente pe porţiunile care nu au intrat încă în modernizare“, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Citeste mai mult: adev.ro/p4fsob

Lasă un răspuns