Drumul nervilor spre Râşnov. Pe DN 73 şoferii dau dintr-o groapă în alta

0
679
Imediat ce s-a topit zăpada gropile au apărut ca şi ciupercile după ploaie. O reabilitare totală a acestui drum turistic este aşteptată încă din 2008. Anul trecut s-a promis repararea drumului, dar lucrările vor începe la primăvară. Cel puţin aşa anunţă CNAIR.

De mai bine de şapte ani DN 73 care duce la Râşnov şi apoi la Bran este plin de gropi. Deşi este un drum turistic tranzitat de 15.000 de maşini pe zi în weekend autorităţile nu l-au considerat o prioritate. Cea mai rea porţiunne este cea dintre Cristian şi Râşnov unde gropile nu pot fi practic ocolite. Dacă mergeţi noapta drumul este o adevărată aventură. Primarii din Râşnov sau Bran au cerut de multe ori ca drumul să fie reparat. Nu s-au putut implica deoarece este vorba despre un drum naţional. Tot ce s-a făcut în ultimii ani a fost să se plombeze craterele.
Soluţia nu este una bună. Acum după topirea zăpezii de pe carosabil gropile au răsărit practic şi mai multe. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat în bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări doar în judeţul Argeş. Banii alocaţi în 2016 trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Potrivit CNAIR termenul de finalizare a lucrărilor era 16 septembrie 2016, dar reabilitarea nici nu a început. Acum tot pe site-ul CNAIR se anunţă că lucrările vor începe la primăvară şi for finalizate în 2017.


Citeste mai mult: adev.ro/ojwuz7

Lasă un răspuns