Brașov: Biserica Neagră, Castelul Bran și Cetatea Râșnov, vizitate anul trecut de peste 1,4 milioane de turiști

0
845

Pe primul loc între cele trei obiective turistice rămâne în continuare Castelul Bran, care a fost vizitat anul trecut de 800.000 de turiști, comparativ cu 610.000 de persoane, în 2015.

Următorul dintre cele trei obiective turistice ca număr de vizitatori este Cetatea Râșnov, cu 410.000 de persoane care i-au călcat pragul, plătitori de bilete, față 363.000 în anul 2015.

Liftul cu cremalieră care face legătura dintre centrul orașului, complet modernizat, și Cetate, dar și numărul tot mai mare de evenimente culturale desfășurate în sezonul estival la Cetatea Râșnov fac ca numărul de turiști să crească an de an.

„Pe lângă acest număr, mai vorbim de câteva mii de turiști care au intrat gratuit la o serie de evenimente culturale, dar și de ziua Cetății Râșnov și la festivalurile care se organizează pentru copii. Observăm că, de la un an la altul, numărul de turiști este în creștere și ne bucurăm că orașul Râșnov este unul dintre cele mai vizitate din județ”, a afirmat pentru AGERPRES viceprimarul orașului, Liviu Călin Butnariu.

Într-un top întocmit de publicația de turism Traveler, în anul 2015, Cetatea Râșnov se afla pe lista celor mai frumoase „castele de zăpadă”, obținând poziția zece după alte cetăți care trebuie vizitate pe timp de iarnă, din Germania, Japonia, Scoția, Rusia, Cehia, Norvegia sau Turcia.

mai mult la :  www.agerpres.ro

Lasă un răspuns