Executivul acordă bani pentru finalizarea Aeroporului Internațional Brașov

Guvernul alocă 25 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru realizarea obiectivului de investiții „Aeroport Internațional Brașov”, potrivit unei Hotărâri adoptate joi seară.

0
493

Hotărârea a fost luată deoarece autoritatea administrației publice locale nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv.

„Realizarea investiției este prioritară întrucât va contribui la dezvoltarea economico-socială atât a județului Brașov, cât și a județelor învecinate (Harghita și Covasna), care, de altfel, au și adoptat acte administrative prin care să susțină acest demers”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice.

Pentru lucrările de construire a aeroportului, Consiliul Județean Brașov a alocat, până în prezent, din bugetul propriu al județului, suma totală de 160 de milioane de lei.

Prezent joi la Brașov, premierul Ludovic Orban a declarat că lucrările la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav sunt gata în proporție de 50%, iar anul viitor va fi gata.

Lasă un răspuns