Extinderea domeniului schiabil din Poiană spre Râşnov: mai facem hârtii încă un an

0
717

Telescaun direct între Râşnov şi Cabana Postăvarul

Doar pentru autorizaţia de mediu se cere un studiu de impact asupra mediului, a cărui elaborare durează 12 luni, dar şi de un studiu hidrografic, la fel de complex.

Primăria Braşov a început încă din decembrie 2013 demersurile în vederea întocmirii Planului Urbanistic Zonal pentru cea de-a doua etapă a extinderii domeniului schiabil din Poiana Braşov. Planul edililor era ca pentru această investiţie, gândită ca un proiect regional, să fie accesată o finanţare de la Uniunea Europeană pe noul exerciţiu financiar 2014 – 2020. În conformitate cu proiectul conturat la acea vreme, pe partea de Vest a masivului Postăvarul, respectiv spre Râşnov, ar urma să fie amenajate în total cinci instalaţii de transport pe cablu, dar şi mai multe pârtii care să se interconecteze cu cele existente, dar şi un nou la de acumulare, care să alimenteze instalaţiile de zăpadă artificială de pe noul domeniu schiabil.

646x404

Telescaun direct între Râşnov şi Cabana Postăvarul
Conform proiectului propus în 2013, între instalaţiile de transport pe cablu propuse a se amenaja în cadrul acestei dezvoltări se numără o linie de telescaun care să facă legătura între Râşnov şi Cabana Postăvaru. Prima linie de teleschi ar urma să plece de la cota 870 m şi să ajungă la cota 1.090m şi să aibă o lungime totală de 840 de metri. A treia linie de teleschi va pleca tot de la cota 870 m şi va ajunge la cota 1.120m şi va avea o lungime totală de 800 m. Din această zonă a Staţiei de Jos a teleschiurilor, amplasată la altitudinea de 870 m, ar urma să plece patru pârtii. Prima pârtie ar urma să se desprindă din actuala Pârtie a Lupului, de la cota 1.150m şi să ajungă în staţia de teleschi de jos, la cota 870 m, având o lungime totală de 1,47 km. A doua pârtie proiectată este formată practic din două pârtii ce se desprind tot din Pârtia Lupului, dar de la cotele 1.470m şi 1.625 m şi se unesc la cota 900 m, în preajma staţiei de jos. Lungimea totală a acestei noi pârtii ar urma să fie de 3,6 km. A treia pârtie va fi deservită de primul teleschi şi va porni de la cota 1.090 m, având posibilitatea de unire cu pârtia care coboară din Lupului, având o lungime totală de 950 metri. A patra pârtie va fi deservită de cel de-al doilea teleschi şi va porni de la cota 1.120 m şi va ajunge la cota 860 m în apropierea staţiei de jos, având o lungime de cca 850m.

http://www.bzb.ro/stire/extinderea-domeniului-schiabil-din-poiana-spre-rasnov-mai-facem-hartii-inca-un-an-a95212

Lasă un răspuns