Festivalul de Reconstituire Istorică ,,În Numele Trandafirului”, la Râșnov

0
792

10 ani de reconstituire istorică la Râşnov! „În numele Trandafirului”, o nouă ediţie, va avea loc în perioada 6 – 8 septembrie 2019. Vizitatorii festivalului vor sta faţă în faţă cu celţi, daci, romani, sarmaţi, vikingi, bulgari, otomani şi soldaţi medievali creştini, dar şi militari români de la 1848 şi 1919 până la 1945

În perioada 6 – 8 septembrie 2019, Râşnovul va respira din nou istorie. Va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Reconstituire Istorică ,,În Numele Trandafirului”, primul festival de reenactment din România pentru mai multe epoci istorice, din Antichitate până la Al Doilea Război Mondial. Ediţia 2019 este o ediţie aniversară.

Festivalul a fost fondat acum 10 ani, aflându-se între primele evenimente internaţionale majore de reconstituire istorică din România.

La festival participă 100 de „reenactori” de la asociaţiile „6 Dorobanţi”, „Terra Dacica Aeterna”, „Historia Renascita”, „Clubul de Istorie Militară”, „Tradiţii Ostăşeşti” şi „IR33 – Cetatea Aradului”. Invitaţii speciali ai organizatorilor sunt membrii Asociaţiei Naţionale „Traditzia” din Bulgaria deoarece, încă de la prima ediţie, camarazii bulgari au fost cei mai importanţi parteneri ai festivalului de la Râşnov.

mai mult la :  www.brasovultau.ro

Lasă un răspuns