„Limuzina pădurarilor” de 15.000 de euro de la Râşnov

0
776

Reprezentanţii Ocolului Silvic de la Râşnov au de ieri în dotare un utilaj pe care îl aşteptau de multă vreme şi care le va fi extrem de util în acţiunile lor, mai ales în cele de plantare. Este vorba de un vehicul SSV (Side by Side Vehicle) care a fost donat de celebru producător de astfel de aparate, Can-Am, în urma evenimentului care a avut loc în luna octombrie, prima ediţie a RâşnOff Road.

Peste 1.200 de distribuitori, dealeri şi jurnalişti de pe toate cele şapte continente au fost prezenţi atunci în „Oraşul Trandafirilor”, pentru a vedea şi testa vehiculele off-road (ATV), modele lansate de cunoscutul producător de profil pentru anul 2017.

„A fost un eveniment deosebit, desfăşurat aici la Râşnov. Acum câteva zile am avut şedinţa internă şi toţi colegii mei s-au arătat încântaţi de ceea ce au găsit în zonă, atât natura splendidă cât şi ospitalitatea oamenilor. Sperăm ca vehiculul pe care îl donăm comunităţii să fie util, mai ales în partea de mediu şi natură”, a spus Max Ivanenko, reprezentant al producătorului în Europa de Est.

SSV Defender HD8 se ridică la o valoare de 15.000 de euro şi are un motor de 800 de centimetri cubi, iar după ce reprezentanţii Canam au decis să îl doneze comunităţii râşnovene, reprezentanţii administraţiei locale a hotărât ca utilajul să intre în custodia Ocolului Silvic. „Ne bucurăm că oraşul nostru a fost ales pentru a găzdui un asemenea eveniment, cum a fost lansarea modelelor de ATV pentru 2017.

„Îi asigurăm pe oaspeţii noştri că vor avea oricând parte de ospitalitatea despre care ei vorbesc, ba chiar vom încerca să ne prezentăm şi mai bine pe viitor, ţinând cont că acesta a fost abia primul eveniment de acest gen pentru noi. Suntem aplecaţi către turism şi de la an la an încercăm să oferim ceva nou. Totodată sperăm ca la nivel naţional să fie adoptate legi care să ne permită să realizăm trasee prin pădure pentru acest timp de petrecere a timpului liber”, a precizat şi Liviu Butnariu, viceprimarul oraşului Râşnov.

vehicul_canam-_rasnov-60

Cu prilejul primei ediţii a RâşnOff Road, pe Valea Cetăţii şi Valea Cărbunării au fost prezenţi oameni din aproximativ 60-70 de ţări, majoritatea dintre ei anunţându-şi intenţia de a reveni la următoarele ediţii ale evenimentului ce se doreşte a deveni o tradiţie a oraşului. Cătălin Nan inițiatorul acestui proiect, spune că a vrut să concretizeze acest eveniment profitabil atât pentru Râșnov, cât și pentru întreaga zonă a Brașovului. „Sunt pasionat atât de off-road cât și de politică. Deși cele două sunt văzute ca fiind niște preocupări diametral opuse, prin intermediul RâșnOff Road am vrut să demonstrez că îmbinarea celor două pasiuni este posibilă, ba mai mult, că poate ieși ceva extraordinar când există colaborare”, a precizat Nan, consilier local în Râșnov de numai 3 luni.

mai mult la :  www.bzb.ro

Lasă un răspuns