RÂȘNOV. Puiu Gaspar: „Nu vor fi probleme cu banii pentru etapele din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile”

0
692

Și în acest sezon, Baza Olimpică de trambuline de pe Valea Cărbunării din Râșnov va găzdui două etape din cadrul Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile. Acestea sunt programate la începutul anului viitor, pe 6 și 7 ianuarie, manșa de calificări urmând să aibă loc pe 5 ianuarie.

Dacă iarna trecută au fost unele probleme de finanțare, rezolvate pe ultima sută de metri, acum se pare că totul este în regulă, după cum ne-a declarat secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

„Am avut deja discuții cu ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, dar și cu rerpezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Marius Dunca mi-a spus clar că vom avea bani pentru începutul de an, deci nu vom păți ca în sezonul trecut și nu vom avea probleme de finanțare pentru cele două etape din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile”, a menționat Gaspar.

O altă problemă care le dă bătăi de cap organizatorilor este legată de zăpadă. Conform prognozelor, se pare că va începe să ningă abia în luna ianuarie, aspect care ar putea încurca planurile.

„Am văzut și noi prognoza. Dacă nu va ninge, sper că măcar va fi frig, să putem să ne producem zăpada artificială. Avem tunuri, putem să amenajăm trambulina chiar dacă nu va ninge, dar trebuie să fie frig. Am vorbit deja cu autoritățile locale, avem tot sprijinul lor și sunt convins că ne vom ridica din nou la pretențiile acestei competiții”, a adăugat Puiu Gaspar.

Altfel, pentru moment, la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, România are un singur reprezentant în competițiile de sărituri cu schiurile. Este vorba despre săceleanca Dana Vasilica Haralambie.

Sportiva noastră a avut un început promițător de sezon în Cupa Mondială, fiind în acest moment pe locul 23 în clasamentul general.

 

http://www.mytex.ro/stiri/184-sport/alte-sporturi/564732-brasov-rasnov-puiu-gaspar-nu-vor-fi-probleme-cu-banii-pentru-etapele-din-cupa-mondiala-feminina-la-sarituri-cu-schiurile.html

Lasă un răspuns