Macheta celei mai mari vietăţi zburătoare de pe Terra, la Dino Parc Râşnov

0
656
Hatzegopteryx thambema a fost descoperit în 1978 de Dan Grigorescu, în zona Haţegului

La Dino Parc Râşnov va fi expusă o machetă la scară reală a celei mai mari vietăţi care a zburat vredoată pe Terra. este vorba despre Hatzegopteryx thambema.
„Reprodus pentru prima oară la scară reală, cu o deschidere a aripilor de 12 metri şi cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un zburător de mari dimensiuni, care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani”, au precizat adminsitratorii Dino Parc.
Hatzegopteryx(Hatzegopteryx thambema) este un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni. Numele se compune din Hatzeg, care vine de la zona unde a fost descoperit, şi pteryx, grecescul pentru „pasăre”. A fost descoperit în 1978 de Dan Grigorescu, în zona Haţegului. Se estimează că a trăit acum 71 – 65 de milioane de ani în urmă, la sfârşitul Cretacicului. Fragmentele de craniu şi de alte oase atestă existenţa unui animal de mari dimenisuni, cu o deschidere a aripilor de circa 12 m. Totodată a fost descoperit şi un femur de 38,5 cm. Cu o lungime estimată de circa 3 m, craniul său ar putea fi cel mai lung dintre toate animalele de uscat. Pe lângă giganticul zburător, vom dezvălui în premieră şi un cuib real de ouă de dinozaur, descoperit recent în Haţeg.
646x404

Citeste mai mult: adev.ro/ocd40c

Lasă un răspuns