Sâmbătă, 20.02.2021, Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov, Consiliul Județean Brașov și Instituția Prefectului Județul Brașov organizează la Râșnov cea de-a zecea ediție a “Maratonul Zăpezii Râșnov 2021”.

Maratonul face parte dintr-un ciclu de maratoane istorice “Din dragoste pentru România și istoria ei”, pe care maratoniștii din România le aleargă anual prin locurile cele mai încărcate de istorie ale României, transmițând în rândul tinerilor respect și recunoștință pentru înaintașii nostri.

“Maratonul Zăpezii Râșnov 2021” este un eveniment unic în România și în Europa, fiind o probă a curajului, desfășurată în condiții de iarnă, la temperaturi negative și pe zăpadă, punând la mare încercare rezistența concurenților.

Locul de desfășurare al competiției – zona istorică și turistică a Râșnovului, într-un cadru natural unic, în care pot fi admirate din alergare Centrul istoric al orașului Râșnov, Cetatea Medievală Râșnov, Complexul Național de Sărituri din Valea Cărbunării, cât și masivele Piatra Craiului, Postăvaru, Măgura Codlei și Parcul Național Bucegi.

Această ediție are un caracter simbolic, alergându-se compact, în ștafetă, “Ștafeta Râșnovului”, prin zona istorică a orașului, participanții alergând în coloană și sosind la final în același timp.

Se va alerga pe următorul traseu: Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piața Unirii, Cetatea Râșnov, str. I.L. Caragiale, Trambulina de schi, I. L. Caragiale, intersectia cu str. Mihai Eminescu, Valea Glăjeriei, cabana Himalaya, intersecție Diham – Malăești, 3 km către Cabana Diham, intersecție Diham – Mălăești, 2 km spre Cabana Mălăești, intersectie Diham – Malaesti , cabana Himalaya, intersecție Valea Cărbunării cu DN Râșnov-Predeal, Cabana Himalaya, care va însuma 42,195 km.

Zece maratoniști cu experiență vor alerga compact, păstrând o distanță de 2 metri între concurenți. Ei vor purta în cursă drapelul României și un steag al Cetății Râșnov.
Startul se va da la ora 9:00 din centrul orașului Râșnov.
Participanții vor alerga în 2 probe: cursa populară de copii (1000 metri) și maraton. Sosirea din cursa populară va fi în fața Primăriei Orașului Râșnov, iar pentru participanții din proba de maraton sosirea va fi la Centrul de Pregătire Montană Himalaya de pe Valea Glăjeriei. Înainte de start se va intona Imnul României.

Cursa populară se desfășoară pe următorul traseu: Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piața Unirii.

Startul în cursa populară se va da pe serii de câte 10 copii, fiecare serie având în frunte un maratonist. Intervalul de timp între serii: 15 secunde. Distanta între alergători va fi de 2 metri. Fiecare participant va avea asupra sa mască, pe care este obligat să o folosească înainte de start, după trecerea liniei de sosire și pe timpul festivității de premiere. La start și la festivitatea de premiere se va păstra o distanță de 1,5 metri între participanți, iar locurile ocupate vor fi marcate.

În cursa populară nu se va întocmi clasament. Participanții care vor finaliza cursa populara vor primi diplomă, medalie și tricou.Participanții vor fi instruiti asupra regulilor și măsurilor de siguranță pe timpul cursei.

Înainte de start aceștia vor semna că nu au avut simtome Covid-19 și că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu Covid-19. De asemenea, concurenților li se va măsura temperatura înainte de start, iar celor care depășesc valorile admise, li se va interzice participarea la competiție.

Foto: Arhivă newsbv.ro

Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns