Patru artere rutiere din oraș vor fi reabilitate „de la A la Z” în cursul acestui an

0
591

e lângă realizarea lucrărilor de modernizare a celor trei cartiere de blocuri, pentru 2018 sunt prevăzute astfel de intervenţii și în alte zone ale orașului Râșnov. „Anul acesta am prevăzut în bugetul local sume pentru lucrări pe str. I.L. Caragiale, str. 1 Mai, str. Crizantemelor, str. Brazilor. Practic, în programul de investiţii multianual pe care-l avem în derulare, pe aceste străzi sunt prevăzute lucrări similare celor din cartierul Florilor, respectiv modernizarea reţelei de apă, realizarea sistemului de captare a apelor pluviale, trecerea în subteran a cablurilor aferente sistemului de iluminat public, a cablurilor electrice și reabilitarea infrastructurii rutiere”, ne-a declarat primarul Liviu Butnariu.

Astfel, în bugetul local pe anul în curs, pentru strada I.L. Caragiale este prevăzută suma de 985.000 lei – pentru proiectul tehnic și lucrările la iluminatul public și 527 lei pentru realizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) în vederea trecerii în subteran a cablurilor electrice de alimentare a consumatorilor finali (reglementare electrică). Pentru canalizarea pluvială de pe această arteră a fost alocată suma de 400.000 lei, iar pentru proiectul tehnic aferent infrastructurii rutiere este prevăzută suma de 32.000 lei.

Pentru strada Crizantemelor, în buget este prevăzută suma de 30.000 de lei pentru DALI – iluminat public și tot 30.000 lei pentru DALI – reglementare electrică. Totodată, pentru extinderea reţelei de canalizare de pe strada Crizantemelor este prevăzută suma de 10.000 lei. În ceea ce privește strada 1 Mai, este prevăzută suma de 25.000 lei pentru DALI – iluminat public și suma de 25.000 lei pentru DALI – reglementare electrică. Totodată, suma de 154.000 lei este alocată pentru DALI – modernizare străzi 1 Mai, Brazilor, Crizantemelor, iar suma de 600.000 lei pentru proiectul tehnic și execuţia modernizării celor trei artere. Tot pentru 2018, este prevăzută contractarea studiilor pentru sistemele de iluminat public pentru sectoarele de drum naţional care trec prin localitate (Caraiman – Șoseaua Branului), dar și pentru str. Armata Română și str. Izvor.

http://gazetaderasnov.ro/evenimente.html

Lasă un răspuns