RÂȘNOV. Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, primul eveniment major din 2018 pentru sportul românesc

0
887

Anul 2018 va începe cu o competiție care deja a devenit tradițională pentru Râșnov. La Baza Olimpică de pe Valea Cărbunării, cele mai valoroase săritoare cu schiurile din lume se vor lupta pentru punctele puse în joc în primele două etape din Cupa Mondială care au loc în noul an.

Înaintea celor două competiții de la Râșnov, pe primele cinci poziții ale clasamentului general sunt Maren Lundby (Norvegia – 360 p), Katharina Althaus (Germania – 360 p), Sara Takanashi (Japonia – 220 p), Yuki Ito (Japonia – 195 p) și Carina Vogt (Germania – 176 p). Cu 27 p, Dana Haralambie este în top 30, a 25-a.

Cele două concursuri de la Râșnov vor avea loc pe 6 și 7 ianuarie, pe 5 ianuarie fiind programate săriturile de probă și calificările.

„Acest eveniment a fost sub semnul întrebării, întrucât are loc imediat după Anul Nou. Totuși, cu eforturile autorităților locale din Râșnov, ale Consiliului Județean, Federației Române de Schi Biatlon, Ministerului Tineretului și Sportului și Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cele două etape din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile, care au devenit deja o tradiție, vor avea loc. Era de datoria noastră, a autorităților, să facem totul pentru ca aceste etape să se desfășoare. Organizarea unei competiții de nivel mondial în județul Brașov reprezintă un catalizator pentru dezvoltarea exponențială a potențialului turistic și a infrastructurii pentru turism. Suntem convinși că un aeroport la Brașov, pentru realizarea căruia depunem toate eforturile, alături de competiții sportive de nivelul acestor etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile pot transforma Brașovul în destinație turistică de nivel mondial. De aceea vom sprijini întotdeauna sportul, atât sportul de masă, cât și cel de performanță, pe care le considerăm motoare importante de dezvoltare economică și socială a comunităților județului Brașov”, a decalarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

mai mult la : RÂȘNOV. Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, primul eveniment major din 2018 pentru sportul românesc

Lasă un răspuns