RÂŞNOV. Sunteţi invitaţi la Festivalul Zup

0
670

Asociaţia Business Club Râşnov, împreună cu Primăria oraşului Râşnov, îi invită iubitorii de cultură şi gastronomie la Festivalul Zup.

Evenimentul are loc la acest sfârşit de săptămână, în zilele de 2 şi 3 septembrie, şi este dedicat mâncării tradiţionale a râşnovenilor. Slănină, ceapă, ardei şi cartof. Acestea sunt ingredientele de baza ale zupului, o mâncare tradiţională a zonei Râşnovului, mâncare gătită de saşi atunci când mergeau la muncile câmpului, din ce aveau în traistă.

În cadrul festivalului sunt programate reprezentaţii artistice de muzică şi dans care se vor încheia duminică cu un recital al îndrăgitei soliste Mirabela Dauer.
Festivalul Zupului va fi organizat pe Valea Cetăţii din oraşul Râşnov. Organizatorii au invitat localnicii să prepare cel mai dichisit zup la ceaun. Un juriu format din maeştri bucătari va aprecia şi premia cea mai reuşită fiertură.
Festivalul Zup la Râşnov oferă celor care vizitează oraşul ocazia să cunoască mai bine cultura locală şi să guste din bunătăţile bucătăriei râşnovene.

http://www.mytex.ro/stiri/273-cultura/557929-brasov-sunteti-invitati-la-festivalul-zup.html

Lasă un răspuns