Râșnovul atrage pe zi ce trece tot mai mulți turiști. Până la finele anului, centrul orașului va fi traversat de un tunel rutier, unde va exista și o parcare modernă

0
838

Pe lângă Cetate, de la începutul lunii iulie şi liftul cu cremalieră a devenit o atracţie pentru Râșnov, în special în zilele de weekend când funcționează la capacitate maximă. Cetatea a fost vizitată în perioada 1 ianuarie – 22 august 2015 de 291.828 de turişti, anul trecut, în aceeași perioadă fiind doar 198.269 de turiști.

Autorităţile locale anticipează că fluxul de turişti va fi la fel de mare în continuare, astfel că până la finele acestui an, numărul celor care vor vizita Cetatea va trece de 300.000. „În 2014, în perioada septembrie-decembrie. au mai fost 45.000 de turiști, iar anul acesta ne așteptăm la un număr total de 340.000 de vizitatori au stațiunii. Acum încep să se vadă rezultatele implicării noastre în dezvoltarea unor evenimente culturale sau sportive importante, dar și în dezvoltarea infrastructurii, fie că vorbim de cea sportive, fie că ne referim la cea turistică”, a punctat primarul Râşnovului Adrian Veştea.

parada deschidere  zilele rasnovului 2015 (32)
În ceea ce privește liftul, vârful de călători a fost la o săptămână după inaugurarea instalaţiei, respectiv pe 12 iulie, când numărul celor care au urcat cu liftul cu cremalieră a depăşit capacitatea de transport estimată pentru o zi, de 648 de persoane, ajungându-se la 748 de pasageri. În total, de la deschiderea instalaţiei (4 iulie), şi până zilele trecute au fost înregistrate 18.000 de treceri pe la turnicheţii instalaţiei de transport.

mai mult la :   Râșnovul atrage pe zi ce trece tot mai mulți turiști. Până la finele anului, centrul orașului va fi traversat de un tunel rutier, unde va exista și o parcare modernă

Lasă un răspuns