Roci vechi de sute de milioane de ani, expuse în Râşnov

0
784

Expoziţie cu obiecte unice în lume în Parcul cu Dinozauri de la Râşnov. Fosile sau roci vechi de sute de milioane de ani, descoperite în ţara noastră, pot fi admirate de turişti.

Vedetele expoziţiei sunt câteva roci formate acum sute de milioane de ani, descoperite doar în România şi alte trei ţări. Colorate, lucioase şi cu forme din cele mai neobişnuite, pietrele au luat ochii turiştilor.

„Chiar dacă aspectul lor nu este unul care să atragă atenţia vizitatorilor, aceste roci sunt poate cele mai valoroase din întreaga expoziţie, prin vechimea pe care o au. Au fost descoperite la Voşlăbeni, în judeţul Harghita, iar specialiştii estimează vechimea lor la 650 de milioane de ani”, Sorina Secelean – reporter Digi24 .

Oamenii au privit curioşi şi fosilele de bizon de stepă şi mamut lânos.

571dfeea682ccff0fbbda5ee

„Foarte frumos, o iniţiativă foarte interesantă, într-adevăr, chiar nu am văzut niciodată un os de mamut în realitate. Am rămas surprinsă”, spune un turist.

„Osul acela mare care, eu, sincer, nu ştiam că e adevărat. Credeam că este făcut din ghips, din alte chestii”, spune alt turist.

„Fiecare sunt valoroase în felul lor, cum sunt şi dinozaurii, la fel sunt şi rocile pe care le avem”, Ioana Păiuş – reprezentantul parcului.

Expoziţia poate fi vizitată gratuit de toţi cei care plătesc bilet de intrare în DinoParc Râşnov. Preţul biletelor este de 28 de lei pentru adulţi şi 22 lei pentru copiii peste trei ani.

Reporter: Sorina Secelean

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Brasov/Stiri/Roci+vechi+de+sute+de+milioane+de+ani+expuse+in+Rasnov

Lasă un răspuns