Caravana „Filme pentru liceeni” poposeşte astăzi în Râşnov

0
533

Caravana „Filme pentru liceeni” poposeşte astăzi în Râşnov, cu un film în premieră pentru Liceul Tehnologic din oraş. Evenimentul va avea loc la Cinematograful „Amza Pellea”, unde profesorii vor urmări împreună cu elevii lor primul film selectat în cadrul proiectului internaţional „Filme pentru liceeni”, proiecţia fiind urmată de dezbateri pe marginea tematicii din film. Discuţiile din sală vor continua şi la sala de clasă, pe baza unui Ghid Educativ cu planuri de lecţie aplicate pentru profesori şi elevi.

resize

„Keep Rollin” prezintă o lecţie de viaţă emoţionantă despre cum trebuie să mergi mai departe atunci când viaţa îţi pune piedici, filmul perfect pentru a dezbate subiecte de interes social, de la prejudecăţile manifestate la adresa persoanelor cu dizabilităţi, la delicvenţa juvenilă sau violenţa verbală şi fizică în diferite grupuri sociale. Pelicula a fost nominalizată pentru cel mai bun film la Premiile Hessian 2014 şi a câştigat premiul pentru cel mai bun lung-metraj la festivalul „Disability Film Festival” la Moscova.

Tinerii cu dizabilităţi reprezintă unul dintre cele mai marginalizate şi mai sărace categorii din populaţia sub 35 de ani din lume. Se estimează că între 180 şi 220 de milioane de tineri suferă de un handicap fizic sau mental şi că aproape 80% dintre ei trăiesc în ţările aflate în dezvoltare. În România, peste 250.000 de copii şi adolescenţi trăiesc închişi în instituţii ale statului, unde drepturilor lor pentru educaţie şi dezvoltare personală sunt în mare parte ignorate.

http://www.bzb.ro/stire/filme-pentru-liceeni-la-rasnov-a91920

Lasă un răspuns