Centrul Istoric al Râşnovului devine pietonal începând de vineri. Va avea primul tunel rutier din judeţul Braşov

0
864
Investiţia s-a ridicat la 15,5 milioane de lei bani europeni, iar Râşnovul devine primul oraş din judeţul Braşov care are un tunel rutier subteran. Inaugurarea va avea loc vineri, 17 iunie.
Proiectul în valoare de 15,5 milioane de lei, bani europeni, a prevăzut amenajarea primului tunel rutier din judeţul Braşov. Acesta este gata şi are 316 metri. Străbate centrul Râşnovului va transfera astfel în subteran traficul auto din zona istorică a oraşului. Practic, după modelul Sighişoara, tot centrul oraşului va deveni pietonal. Toate cablurile de pe stâlpi au fost coborâte în subteran. Inclusiv stâlpii de iluminat public au dispărut şi au fost înlocuiţi cu lampadare prinse de case. Lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea întregului centru au fost extrem de complexe, având în vedere că s-a excavat pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, până la 8 metri adâncime, pentru a face loc tunelului subteran şi unei parcări de 100 de locuri sub pământ.
Piaţa Unirii din Râşnov a fost pavară, iar aici vor fi amenajate fântâni arteziene, mobilier stradal şi va fi montată şi o scenă pentru evenimente. Turiştii vor putea sta liniştiţi pe o bancă pentru a admira Cetatea Râşnov şi se vor putea plimba în centrul istoric fără să mai fie deranjaţi de maşini. Realizarea proiectului nu a fost una lipsită de probleme. Firma care a licitat iniţial lucrarea în 2013 nu a făcut absolut nimic, astfel că la finele anului 2014, Primăria Râşnov a reziliat contractul şi a căutat un nou constructor. În final, investiţia a fost realizată asocierea de firme formată din austricecii de la Bilfinger Baugesellschaft mbH şi românii de la Scorillo Intercom SRL Braşov.
13321808_1766528963579645_392161390618815519_n

Citeste mai mult: adev.ro/o8phpe

Lasă un răspuns