Două inaugurări din iunie vor aduce Raşnovului atracţii turistice unice în România

0
727

Ambele investiţii sunt la Râşnov, Parcul cu dinozauri şi liftul către Cetate

Râşnovul va avea două noi atracţii turistice începând de luna viitoare. Astfel, din data de 12 iunie îşi va deschide porţile singurul parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, iar, o săptămână mai târziu, va fi deschis publicului şi liftul cu cremalieră, care face legătura directă între Centru şi Cetate.
4711405060304__jurasic
28 de lei intrarea în „Jurassic Park”, 22 de lei pentru copii

Parcul tematic cu dinozauri  se întinde pe 1,6 hectare şi se află în apropierea Cetăţii. „Este primul muzeu în aer liber din România, unde avem 46 de exponate de dinozaur, în mărime naturală, certificate ştiinţific. De asemenea, există o colaborare cu parcul din ţara Haţegului, astfel că în incinta parcului va putea fi admirată şi o expoziţie de ouă de dinozaur, dar şi un schelet de dinozaur pitic, care a trăit în zona respectivă”, a precizat primarul Râşnovului, Adrian Veştea. Dinozaurii expuşi au dimensiuni uriaşe, între 8 şi 24 de metri lungime şi 2 şi 20 de metri înălţime. Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă. şi intrarea în parc este una spectaculoasă, în ton cu tematica parcului, fiind o gură de dinozaur.
Compania care a amenajat parcul a obţinut o finanţare europeană de 4,5 milioane de euro.
Preţul unui bilet de intrare va fi de 28 de lei, redus – 22 de lei – pentru copiii cu vârsta între 3 şi 14 ani, iar micuţii care au mai puţin de trei ani vor beneficia de intrare gratuită. Pe lângă dinozauri, în incinta parcului sunt amenajate şi o serie de locuri de joacă, trasee de aventură, căsuţe în arbori, unde copii vor putea picta sau sculpta dinozauri, dar şi un cinematograf, un vulcan şi o zonă unde sunt provocate cutremure, precum şi trasee de noapte iluminate inteligent.

Lasă un răspuns