City Radio, un post în limba maghiara din Satu Mare, a cîstigat frecventa 88,5 de la Râșnov

0
792

CONCURSUL DE FRECVENȚE. Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis astăzi prin vot la cine merg cele 30 de frecvențe radio scoase la concurs. Un număr de 48 de societăți din București și din țară au depus dosare și au fost audiate de CNA în ultima săptămână.

Râșnov: 88,5 – 9 dosare – Câștigător: City Radio

A City Rádió Szatmár megye leghallgatottabb helyi kereskedelmi rádiója. A romániai tokével létrehozott rádió 2005 május 7-én kezdte el sugározni adásait Szatmárnémetiben a 106,4 FM frekvencián. A City Rádió az elso olyan adó a régióban, amely napi 24 órában magyar nyelven sugározza musorait.

Zenei- és programkínálatunkkal elsosorban a 15 és 49 év közötti, illetve közép és felsofokú végzettséggel rendelkezo, a gazdasági és társadalmi életben aktív szerepet játszó csoportokat célozzuk meg. A szórakoztató musorok mellett nagy szerepet fordítunk az információ-szolgáltatásra, óránként sugárzunk hírösszefoglalókat, musorvezetoink pedig folyamatosan értesítik a hallgatókat az aktuális és közérdeku eseményekrol. A City Rádió egyik sajátossága, hogy hallgatóink 5 perccel korábban értesülhetnek az eseményekrol, hiszen a híreket minden egész óra elott 5 perccel sugározzuk.

Figyelembe véve Szatmár nemzetiségi megoszlását (a magyarság részaránya 41 %), valamint a többi helyi rádió irányultságát, elmondható, hogy a City Rádió rendelkezik a legnagyobb potenciális hallgatósággal. Természetesen ehhez hozzájárulnak azok a technikai paraméterek is (a sugárzás erossége 2000 W, tehát sokkal nagyobb, mint a többi szatmári rádióé), amelyek lehetové teszik, hogy Szatmár megye szinte teljes egészének lefedése mellett Máramaros és Szilágy megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (Magyarország) egy jelentos részén is fogható a City Rádió.

Lasă un răspuns