Craciun de neuitat la Rasnov. Ce puteti face in vacanta de sarbatori daca alegeti zona de la poalele Bucegilor

0
1047

Desi peisajul nu ne duce deocamdata cu gandul la sarbatorile de iarna, un loc care isi pastreaza frumusetea in orice anotimp ramane Rasnovul.

Valea Glajeriei se intinde la poalele Bucegilor in imediata apropiere a Rasnovului. In plus, este la doar cativa kilometri de Poiana Brasov sau de Predeal.

Peisajul de aici se poate vedea cel mai bine dintr-o trasura. Si daca aveti noroc sa si ninga pana de Craciun, trasura se poate schimba cu o sanie.

Proprietarii pensiunilor din zona nu si-au inghesuit casele unele in altele si pun pret pe liniste. Daca aveti curaj puteti lua inclusiv lectii de calarie.

Greta Maron, instructor de calarie: „La inceput o sa avem niste cursuri de aproximativ jumatate de ora ca sa vedem cum rezista, pentru ca fiind un sport nou, folosim alti muschi si daca ajungeti acasa si aveti febra musculara este total normal.”

Antrenamente, dar de alta natura, fac si bucatarii din Rasnov.

Ovidiu Olariu, bucatar: „Va prezentam doar unul dintre produsele noastre pregatite pentru Craciun. In general incercam sa satisfacem toate gusturile de la peste, curcan, porc, dar incercam sa pastram si traditia romaneasca”.

Si chiar daca nu veti merge in statiunile mari din apropiere, nu o sa va plictisiti. Ascensorul pe plan inclinat va duce in cateva clipe la cetatea Rasnov, unde numai anul acesta au fost in jur de 350.000 de turisti.

In Rasnov functioneaza si singurul parc tematic cu dinozauri din Romania, iar in apropiere exista si o pestera care se poate vizita.

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/craciun-de-neuitat-la-rasnov-ce-puteti-face-in-vacanta-de-sarbatori-daca-alegeti-zona-de-la-poalele-bucegilor.html

Lasă un răspuns