Dino Parc Râşnov are o colecţie ştiinţifică de exponate 100% româneşti!

0
752

Dino Parc Râşnov a lansat astăzi, 29 noiembrie, în premieră, „DinRo Expo”, o colecţie inedită de exponate 100% româneşti.

Expoziţia cuprinde roci impresionante (Dacit, o rocă vulcanică unică al cărui nume provine de la denumirea fostei provincii Dacia), fosile unicat (oasele celui mai mare animal zburător din lume – Hatzegopteryxthambema – denumit astfel după regiunea Haţeg în care a fost descoperit), ouă reale de dinozaur vechi de 65 de milioane de ani şi multe alte exponate descoperite pe teritoriul României (cum este şi cazul scheletului aproape complet de mastodont descoperit la Racoşul de Sus) Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 18 decembrie şi este realizată în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc şi Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.

„Prin această expoziţie, lansată în contextul Zilei Naţionale a României, vrem să transmitem, împreună cu partenerii noştri,un mesaj unitar legat de rolul educaţiei şi al cercetării ştiinţifice pentru dezvoltarea culturală a societăţii româneşti. Mă bucură faptul că Dino Parc Râşnov joacă un rol activ în acest sens şi îşi reconfirmă titulatura de muzeu în aer liber. Dorinţa noastră este să le prezentăm vizitatorilor nu doar fragmente de istorie, ci şi motive de mândrie faţă de o colecţie de exponate unicat, care acum sunt mai cunoscute şi apreciate la nivel mondial decât în România”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.
„Ne aflăm deja la cea de-a doua colaborare cu Dino Parc Râşnov, în mai puţin de jumătate de an, după ce am găzduit o perioadă pe Hatzegopteryxthambema în muzeul nostru. Am realizat că dacă ne unim forţele, putem face lucruri însemnate împreună. Ne bucurăm să aducem aici o parte din colecţiile Muzeului Antipa, care sperăm să atragă cât mai mulţi iubitori de ştiinţă, de natură şi de frumos“, a afirmat dr. Luis Ovidiu Popa, director general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
„Ce prilej mai bun decât Ziua Naţională a României putem avea pentru a lansa o astfel de expoziţie? Este o ocazie extraordinară pentru români, prin intermediul căreia să conştientizeze valorile naturale ale pământului pe care sălăşluim. Avem o istoriea tât de bogată, încât e păcat să se piardă din vedere bogatiile naturale, care trebuie cunoscute şi protejate. Mă bucură varietatea exponatelor prezentate de instituţiile implicate, care au transformat ideea acestei expoziţii în realitate”, a precizat profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti.
Dino Parc Râşnoveste o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat în apropiere de Cetatea Râşnov. Pelângă un traseu impresionant cu 50 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive.
646x404

Citeste mai mult: adev.ro/ohek2q

Lasă un răspuns