Râşnovul a coborât steagurile în bernă. Dor Geta va fi înmormântată astăzi

0
766

Trupul neînsufleţit al alpinistei Dor Geta Popescu a fost depus luni seara la capela Bisericii Sfântul Nicolae din Râşnov, iar înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 14.00. În oraşul în care trăia adolescenta, autorităţile locale au hotărât ca în această zi să fie declarat doliu. Încă de ieri, în pietonalul din Piaţa Unirii, drapelele au fost coborâte în bernă, iar pe un catarg a fost ridicat steagul negru de doliu. Pânza de doliu a fost pusă şi la Şcoala Gimnazială „Peter Thal”, unitate unde Dor a fost elevă.
Totodată, tânăra alpinistă ar putea fi decorată postmortem cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului, decizia urmând a fi luată în Consiliul Local după trecerea celor 40 de zile de doliu, după cum ne-a declarat ieri viceprimarul Râşnovului, Liviu Butnariu. O propunere şi o discuţie de princincipiu în acest sens au fost făcute în şedinţa de plen de ieri a CL.

Familia păstrează tăcerea
Sora Getei Popescu, Crina Coco Popescu, şi ea fostă alpinistă, a venit în ţară din Italia şi a mers în primă fază la mama ei, stabilită la Cluj în urmă cu trei ani, după ce a divorţat de tatăl fetelor, Ovidiu Popescu. Cele două s-au îndreptat apoi împreună către Râşnov pentru a participa la înmormântarea micuţei Dor, întreaga familie luând decizia de a păstra tăcerea în faţa presei şi a publicului larg, cel puţin până vineri. Oviu Popescu, martor la tragedie şi accidentat şi el în Munţii Retezat, s-a externat pe proprie răspundere din spitalul de la Hunedoara, luni seară, pentru a însoţi către Râşnov maşina cu trupul neînsufleţit al fiicei sale.


Tatăl nu a venit încă la priveghiul fiicei sale
Colegii de şcoală ai Getei, profesorii, prietenii şi mulţi oameni care au cunoscut-o au venit marţi seară să îşi ia rămas bun de la fata de 14 ani care a pierit în tragedia din Retezat, notează Adevărul. „Durerea este mult prea mare. Nu pot să vă vorbesc. În acest moment trăim cele mai grele clipe. Este prea multă suferinţă pentru noi”, au fost singurele cuvinte pe care le-a putut spune Crina Coco Popescu, cu ochii în lacrimi şi cu faţa împietrită de durere. Mama nu s-a mişcat de la capătul fetiţei sale şi nu a putut vorbi de durere. Tatăl Getei, Ovidiu Popescu, nu a fost prezent nici la priveghiul de ieri seară şi nici luni seară când sicriul alb cu trupul Getei a ajuns la Râşnov.
Trupul colegului de club al lui Dor Geta Popescu, Erik Gulacsi, mort şi el în avalanşa din Munţii Retezat, a fost luat luni de către familie de la morga spitalului din Deva şi transportat la Cluj, unde va fi incinerat, iar cenuşa împrăştiată în munţi, decizia fiind luată de familia băiatului.

 

mai mult la  :   www.bzb.ro

Lasă un răspuns