Proiectul de extindere a domeniului schiabil din Poiana Brașov pe o suprafață de 30 de hectare va fi implementat începând cu acest an, după ce o firmă din Austria a efectuat un studiu preliminar în ceea ce privește această investiție. Investiția este una de anvergură și presupune amenajarea a 10 kilometri noi de pârtii, a două noi instalații de transport pe cablu, dar și a unui lac de acumulare pentru alimentarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale. Conform estimările făcute de specialiștii austrieci, noile pârtii amenajate ar urma să fie practicabile pentru sporturile de iarnă o perioadă de 110 zile/an, având în vedere morfologia și clima masivului Postăvarul din partea de Nord – Vest, unde urmează să se realizeze aceastp extindere.

Pe ce trasee vor fi amenajate noile pârtii

– Drumul albastru (un trasue diferit față de actualul Drum Albastru care face legătura între stația de telegondolă din Postăvarul și Pârtia Lupului): pârtie cu grad de dificulate ușor (albastră); va fi o alternativă la Drumul Roșu (legătură Lupului – Râșnov).

– Vanga mare: pârtie cu zone cu grad de dificulate mediu (roșie) și zone cu grad de dificultate dificil (neagră). Legătură Lupului- Râșnov

– Noi pârtii de legătură: legătură stația superioară telecabină Capra Neagră – stația superioară telecabină Kanzel; legătură Șaua Kanzel – pârtia Lupului; legătură pârtia Stadion – Lupului, stația inferioară telescaun.

Care sunt traseele noilor instalații de transport pe cablu:

– Telegondolă 10 EUB Râșnov. Accesul se va face printr-un drum de acces care derivă din drumul principal dintre Predeal și Râșnov DN 73 A. Capacitate telegondolă: 10 persoane/cabină. Lungime traseu: 1.830 de metri.

– Telescaun 4 CLF Kanzel. Va face legătura între lacul Ruia și stația superioară a telecabinei Capra Neagră. Număr locuri pe scaun: 4 persoane. Lungime traseu: 900 de metri

mai mult la  www.bizbrasov.ro

Lasă un răspuns