Din 10 februarie 2020, Cetatea Râșnov, mai exact Incinta de vest a fortificației, intră în restaurare, după ce în 6 februarie Primăria Râșnov a predat amplasamentul constructorului. Contractul pentru proiectare și execuția lucrărilor a fost semnat încă luna august a anului 2018, însă, până acum a durat etapa de proiectare și au fost obținute avizele necesare, inclusiv de la Ministerul Culturii, având în vedere că este monument de importanță națională.
Contractul a fost atribuit firmei ploieștene Romconstruct Group SRL (în asociere cu SC Concas SA și SC Crindesign Proiect SRL), compania din Ploiești fiind cea care se ocupă și de reabilitarea fostului sediu Bancorex de la intersecția străzilor Republicii și Michael Weiss din Brașov.
Dispar construcțiile parazitare

Începerea lucrărilor a fost prezentată vineri, într-o conferință de presă, iar detaliile proiectului au fost prezentate de reprezentanta constructorului, Gabriela Ghiță.

„Lucrările se vor derula în mai multe etape. În primul rând vor fi desființate construcțiile parazitare, adică cele pentru realizarea cărora s-au folosit materiale neconforme, inclusiv ciment. De asemenea vor dispărea toate ferestrele cu tâmplărie PVC, acestea urmând a fi înlocuite cu unele cu tâmplărie de lemn”, a anunțat Gabriela Ghița.

mai mult la brasovmetropolitan.ro

Lasă un răspuns