Etapele de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile de la Râşnov sunt în pericol. Ce spune ministrul braşovean al Sportului

0
591

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că etapele de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile pentru fete de la Râşnov, programate pentru perioada 28 – 29 ianuarie 2017, sunt puse sub semnul întrebării.

„La competiţie sunt aşteptaţi 50-60 de sportivi. De la bugetul de stat, pentru această competiţie, ar trebuie să se aloce 120.000 de euro, dar banii nu au fost încă viraţi. Pentru susţinerea acestei competiţii, Primăria Râşnov are deja pregătită deja suma de 40.000 de franci elveţieni. Eu cred că noul ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca (foto dreapta), va face toate demersurile, astfel încât să se organizeze această etapă. Din păcate, de la bugetul judeţean nu pot fi alocate sume pentru această competiţie”, a declarat Veştea.

Reprezentantul administraţiei judeţene consideră că dacă România nu va organiza această etapă de cupă mondială, în anii următori este puţin probabil ca etapa de la Râşnov să nu mai fie inclusă în calendarul competiţional internaţional.

„Deja sportivii îşi cumpără biletele de avion. Vă daţi seama că dacă se va anula această etapă România nu va mai fi pe lista federaţiilor internaţionale. În ultimii ani, în judeţul Braşov s-au făcut investiţii în dezvoltarea infrastructurii sportive. Am organizat competiţii importante, începând de la FOTE, la etape de cupă mondială. Anul acesta avem toate condiţiile, spre deosebire de anii trecuţi când aduceam zăpada din pădure”, a mai spus Adrian Veştea. Totodată el a precizat că în premieră, România are o săritoare în primele 20 la nivel mondial, iar acesta ar putea fi încă un argument pentru susţinerea competiţiei de către ministrul Sportului şi Tineretului. „Anul acesta, săritoarea Dana Haralambie este pe locul al 18-lea la nivel mondial”, a mai spus Veştea.


De cealaltă parte, ministrul braşovean al Sportului şi Tineretului, Marius Dunca, a precizat că nu a primit nici o informare privind această competiţie. „Săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, voi avea o întâlnire cu Federaţia de Schi, iar dacă mi se va aduce la cunoştinţă situaţia, vom lua toate măsurile legale pentru sprijinirea acestei competiţii, aşa cum vom face cu toate evenimentele sportive”, a declarat Dunca.

sursa :  www.bzb.ro

Lasă un răspuns