Filmele foarte scurte ajung din nou la Râşnov

0
806
Festivalul are loc în acest weekend FOTO Cinemarx
Festivalul Internaţional de filme „Très Court”, care ajunge la a 18-a ediţie, se va desfăşura la Râşnov în perioada 3-5 iunie 2016. Cu o durată mai restrânsă decât scurt metrajul, foarte scurt metrajul dă liber curs, timp de 3 minute, unei libertăţi şi unei creativităţi totale.
Amatori sau profesionişti, directorii acestor foarte scurt metraje vin din lumea întreagă şi reflectă astfel societatea contemporană în toată diversitatea sa. Proiectat simultan pe cele 5 continente, în 80 de oraşe din 30 de ţări, festivalul „Très Court” va reconcilia pasionaţi de ficţiune, de filme documentare, de animaţii şi de filme experimentale. Organizatorii au anunţat că această ediţie a festivalului va fi impărţită în patru selecţii bine distincte.
646x404
Competiţia internaţională va fi compusă din două părţi, care va cuprinde foarte scurt metraje, şi în cadrul căreia spectatorii din 30 de ţări vor fi invitaţi să voteze pentru acest premiu al publicului; Selecţia „Paroles de Femmes” pune accent pe rolul femeilor în domeniul cinematografic, fie că acestea se află în faţa camerei de luat vederi, sau în regie. Este precum o călătorie în jurul lumii văzută prin ochii unei femei, în cadrul căreia umorul şi seriozitatea merg mână-n mână, iar ideile preconcepute sunt demontate; Selectia „Très Courts Familial”, destinată copiilor, oferă prilejul de a descoperi proiecţiile în familie. Fie că este vorba de poveşti, aventuri sau animaţii, formatul de 3 minute est adaptat celor mai mici, deoarece aceştia nu au timp să se plictisească; Selecţia naţională „Around the Très Courts România” cuprinde cele mai bune filme de foarte scurt metraj realizate în România în ultimii ani. Publicul din România va fi invitat să voteze pentru filmul său preferat, în prezenţa regizorilor din Bucureşti. La Râşnov, programul festivalului „Très Court” se va desfăşura la Cinematograful Amza Pellea (str. Mihai Viteazu nr. 2).

Citeste mai mult: adev.ro/o852kp

Lasă un răspuns