În premieră poţi experimenta să dormi în corturi militare în Cetatea Râşnov

0
781
Turiştii care doresc să petreacă un weekend la cort, la munte, au acum posibilitatea să doarmă, în premieră, la Râșnov. Aceștia vor putea rezerva pe platforma internațională Airbnb unul dintre cele șase corturi militare amplasate în curtea Cetății, în perioada 5 – 6 august, când în oraș are loc Festivalul de Film Istoric Râșnov. Fondurile strânse în urma închirierii celor șase corturi vor fi donate grupului de reconstituire istorică “Living Rosenau”.

“Cu fiecare ediţie a festivalului ne dorim să oferim o experiență completă și unică, prin filmele, muzica și evenimentele pe care le organizăm. De această dată am vrut să mergem mai departe și să le dăm participanților posibilitatea să înnopteze ca niște ostași, în corturi militare, instalate chiar în curtea Cetății Râșnov un loc plin de încărcătură istorică și reprezentativ pentru cinematografia românească. Să nu uităm că aici au fost înregistrate secvențe pentru cunoscutul film ‘Nemuritorii’, regizat de Sergiu Nicolaescu”, a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râșnov.

cetatea-rasnov

În același timp, participanții care vor alege să rezerve unul dintre corturile, cu o capacitate de până la 4 locuri, se vor bucura de programul Festivalului de Film Istoric Râșnov, care are loc în perioada 29 iulie – 7 august. Ediția din acest an aduce publicului peste 40 de producții documentare și de ficțiune,  ce vor avea loc în Cetatea Râșnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică și în Piața Unirii din oraș.

Cu şapte ediţii la activ, Festivalului de Film Istoric Râșnov (FFIR) face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 300.000 vizitatori pe an).

– See more at: http://www.cariereonline.ro/articol/premiera-poti-experimenta-sa-dormi-corturi-militare-cetatea-rasnov#sthash.I9wnyrLa.dpuf

Lasă un răspuns