Reasfaltarea DN 73 în Râșnov, încă în stadiul de petiții, sesizări, ședințe și promisiuni

0
829

Sectorul din Râșnov al DN 73 ar fi trebuit să fie asfaltat de mult, după ce a fost decopertat în prima parte a lunii iunie, și săpat în câteva locuri, unde plăcile de beton au fost scoase. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar artera continuă să reprezinte un coșmar pentru șoferi: multe gropi, praf, noroi și nervi întinși la maxim.

Oamenii au făcut sesizări, au lansat petiții, au postat poze și filmulețe pe rețelele de socializare, în speranța că cineva de sus, de la conducerea  Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – care a semnat contractul cu constructorul care se ocupă de modernizare – îi va auzi. Deocamdată, nimic. Modernizarea drumului este și acum în stadiul sesizărilor, petițiilor, discuțiilor și promisiunilor.

În a doua parte a lunii iunie, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (care asigură dirigenția de șantier) au anunțat că firma trebuie să facă un nou proiect tehnic. În prima parte a acestei luni, conform aceleiași surse, proiectul nu era obținut.

Cum constructorul nu a apărut pe șantier, respectiv Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel, șeful Secției Naționale de Drumuri și Poduri Brașov, Horia Stancu, s-a simțit dator marți să precizeze căproblema este cunoscută și că a luat legătura cu șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri,  Adriana Nicula, și cu directorul general al CNAIR, Narcis Neaga. Directorul general al CNAIR l-a  convocat de urgență pe constructor.  Am înțeles ca astăzi (24 iulie – n.n.) este o întâlnire la București între conducerea CNAIR și constructor, care trebuie să pregătească un plan de recuperare a întârzierilor și să între în normal cu lucrările din zona respectivă”.

Reasfaltarea DN 73 în Râșnov, încă în stadiul de petiții, sesizări, ședințe și promisiuni

Lasă un răspuns