Firma celei mai bogate femeie din România cere acordul Primăriei pentru a ridica un „hotel medical”. Nu oriunde, ci pe DN1E, Poiana Braşov – Râşnov

0
884

SC Butangas Internaţional SRL solicită Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului avizarea documentaţiei ” PUZ – construire centru medical, spaţii de cazare, spaţii de recuperare şi recreere” – Poiana Cristianului f.n. Investiţia se va realiza pe drumul dintre Poiana Braşov şi Râşnov (DN1E), arată newsbv.ro.

Butan Gas International este una dintre cele mai mari firme de distribuţie de gaz petrolier lichefiat din sud-estul Europei. Compania este deţinută de Veroniki Holding SpA din Milano şi Propan Gas din Viena, care este controlată de femeia de afaceri româncă, Veronica Guşă (foto). Este cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989.

Veronica Guşă de Drăgan a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri a decis să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas.

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes.

mai mult la :   www.bzb.ro

Lasă un răspuns